Налаштовуємо свій біоритмічний годинник на переведення часу

Щороку у останню неділю жовтня Україна переходить на зимовий час. При цьому стрілки годинника переводимо на одну годину назад. Цьогоріч це зробимо у ніч на 25 жовтня.

Ідея поекспериментувати з часом вперше прозвучала з уст засновників США Бенджаміна Франкліна. Потім реформу активно підтримував Уїнстон Черчілль.

На початку XX сторіччя переведення часу здійснили у Німечині і Астро-Угорщині, далі – у країнах Європи. Росія також підтримала реформу після революції.

В Україні час почали переводити з початком здобуття незалежності, 1996 року.

Втім, за останній десяток років знайшлося багато критиків, які наполягали на відміні постанови Кабміну від 1996 року. Мотивували тим, що переведення часу завдає більше шкоди, ніж користі: у людей загострюються хронічні хвороби, вони довго адаптуються і переживають додатковий стрес. А тому, збільшення світлового дня непотрібне, бо цю зекономлену годину все одно ніхто ефективно не використовує. До обговорення долучилися активно й медики. Проте, бурхливі ​​дискусії в суспільстві ні до чого не привели і все залишилося без змін.

 

Осінній сон
Осінній сон

 

То ж, маємо ще місяць, щоб звикнутися з думкою про те, що час буде переведено. Тішить те, що на зимовий час переходити приємніше, бо прокидатися можна буде на годину пізніше.

 

Схожі статті

Тіна Кароль показала, як має виглядати справжня “жінка на мільйон”: стерва, на яку хочеться дивитися (ФОТО)

Усі, хто уважно стежить за творчістю Тіни Кароль, знають, що артистка не шкодує грошей на свої сценічні костюми. Лише один плащ для кліпу "Стерва" обійшовся артистці у кругленьку суму.

Ірина Горова розповіла, чи шкодує, що Потап став батьком її сина Андрія: “Гени, звісно, взагалі клас”

У нещодавньому інтерв'ю ексдружина репера Потапа відверто розповіла про взаємини єдиного сина Андрія із батьком. Хлопець зізнався, що повпливало на якість їхніх стосунків.

“У саму десяточку”: Катерина Бужинська відзначила річницю весілля із чоловіком-іноземцем – як це було

Українська співачка Катерина Бужинська у 10 річницю шлюбу з чоловіком-іноземцем оприлюднила фото з їхнього весілля, яке з розмахом пройшло Болгарії 23 квітня 2014 року.

Тимчасовий американець Олександр Еллерт з “Холостячки” заявив, що на ньому тримається економіка США

Ексбойфренд акторки Ксенії Мішиної Олександр Еллерт розповів про фінансові труднощі життя в Америці. Як шоумен виїхав за кордон під час повномасштабного вторгнення?