Уряд анонсує підвищення тарифів на ЖК послуги: скільки українці віддаватимуть за газ, воду і світло влітку

У квитанціях можуть дуже скоро змінитися звичні тарифи.

1 січня 2021 року ознаменувало не продовження свята, а ріст цін на комунальні платежі. Втім, скоріше за все вони продовжать своє зростання і 1 липня на нас чекає новий сюрприз у квитанціях.

Ціна на газ з 1 листопада зростає
Ціна на газ вже змінилася. Фото взято на просторах мережі. 

Ціни на газ змінилися: в середньому по країні вартість послуги в цьому році складе близько 2 грн за кубометр замість 1,2 грн, як було торік. Варто також зазначити, що з 1 серпня 2020 року у країні немає єдиної ціни на газ в Україні. Все залежить від того, з ким домогосподарство уклало контракт. Ось ціни на газ, які ми сплачуємо з початку цього року.

Ціни на газ для населення. Інфографіка https://biz.liga.net/.

Зросла також плата за холодну воду. НКРЕКУ підвищила ціни для домогосподарств з 1 січня 2021 року приблизно на 19%. Причина проста – зросли ціни на електроенергію. В Асоціації водоканалів України повідомили, що потреба виникла через те, що цілих 40% собівартості поставок води замають витрати на електроенергію.

Цікаво, що ціни на холодну воду можуть також зрости, якщо на ринку зросте вартість рідкого хлору для очищення води.

На черзі підвищення тарифів на електроенергію.

В уряді повідомили, що нова вартість може складати 3,42-3,45 грн за кВт/годину. Втім, посадовці пояснили, що підвищення торкнеться не кожного. Тарифи можуть зрости для тих домогосподарств, які споживають 500 кВт/год. Вважається, що така кількість енергії споживається у пентхаусах, великих будинках та квартирах. Для населення, яке споживає менше та до 300 кВт/год вартість кВт/год обіцяють лишити такою, як і була.

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.