Фокін не бачить війни між Україною і Росією на Донбасі, йому рекомендують піти з ТКГ

Заступник керівника делегації України в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін заявив, що не бачить війни між Україною і Росією на Донбасі.

Заступник керівника делегації України в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін заявив, що не бачить ніякого підтвердження того, що на окупованому Донбасі Росія воює проти України.

Про це Фокін сказав 29 вересня на засіданні комітету Верховної Ради України з державного будівництва, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«Бо жодного підтвердження того, що там ведеться війна між Україною та Росією, поки що я не бачу”, – зазначив експрем’єр-міністр.

Також він вважає, що на Донбасі проти українських військових сил воюють найманці з 30 країн світу, в тому числі за активної підтримки Росії.

Також Фокін продовжує відстоювати свою позицію, що в окупованих частинах Донецької та Луганської областей треба провести місцеві вибори, оголосити загальну амністію бойовикам.

Він підкреслив, що альтернативи Мінським угодам немає, хоча йому чимало положень домовленостей не подобаються.

Зазначимо, що Фокіна запросили на засідання парламентського комітету через його заяву від 29 серпня про амністію сепаратистам та особливий статус Донбасу.

Як стало відомо, парламентський комітет за результатами даного засідання вирішив звернутися до президента Зеленського з рекомендацією звільнити першого заступника голови української делегації у ТКГ Фокіна.

На скандальну заяву Фокіна відреагували і в Офісі президента. Так, глава ОП Андрій Єрмак заявив, що Вітольд Фокін має піти з Тристоронньої контактної групи. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що у війні, яка зараз триває на Донбасі, Росія – сторона конфлікту, а не спостерігач, і через це, а також анексію Криму на РФ були накладені санкції.

«Тристороння контакта група не ухвалює жодних рішень, а є логістичним майданчиком для узгодження деталей та домовленостей, які досягаються лідерами “Нормандського формату”, – підкреслив Єрмак.

Всі важливі рішення приймає Президент України, Верховна Рада та уряд, резюмував він.

Схожі статті

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

Навколо нового меню для українських школярів точаться запеклі баталії. Одні підтримують новаторство, інші категорично проти. Хто правий, перевіряла Марічка Падалко.

Олександр Пономарьов повідомив про поповнення в сім’ї розповів про свої емоції: “Я її показую вперше”

Співак Олександр Пономарьов дав онлайн-інтерв'ю, де вперше показав шанувальникам свого малюка, який лиш нещодавно з'явився у нього. Артист не стримував емоцій в ефірі.