У мережі спливли подробиці кончини Юрія Гагаріна: кому було вигідно прибрати першого космонавта. Подробиці

Юрій Гагарін - людина, яка об'єднала своїм героїчним подвигом весь світ у 1961 році, трагічно загинула у наслідок авіакатастрофи.

Юрій Гагарін – людина-епоха. Всесвітньо відомий космонавт першим побачив нашу землю з орбіти 12 квітня 1961 року.

Юрій Гагарін. Фото взято на просторах мережі.

Він ризикнув власним життям заради прогресу людства, але після свого героїчного подвигу його чекала досить печальна участь. Загине Юрій у 1968 році під час випробувань авіації. Історія мала загадкові обставини, а версії причетних до фатального польоту були дуже різними. Додавало таємничості події також те, що космонавта було вирішено віддати на кремацію.

Юрій Гагарін у літаку. Фото взято на просторах мережі.

Обставини складалися так: 27 березня, Юрій здійснював навчальний політ літаком МіГ-15УТІ під керівництвом пілота-інструктора Володимира Сєрьогіна поблизу селища Новосьолово. За даними слідства, хлопці не змогли вивести машину у горизонтальний стан, після різкого маневру.

Олексій Леонов вважав, що літак Гагаріна міг ухилятися від метеозонду або від іншого літака. Через високу хмарність, важко було зорієнтуватися у просторі.

Юрій Гагарін та Олексій Леонов. Фото взято на просторах мережі.

Проте, пілот-випробувач Степан Мікоян у своїх мемуарах висловив сумнів щодо цієї версії. За словами експерта, скоріше за все літак зіткнувся з метеозондом. Він помітив, що стрілка приладу, що показує різницю між тиском всередині кабіни і зовні, зупинилась на позначці −0,01 атмосфери, що свідчить про порушення герметичності кабіни ще до зіткнення літака із землею.

Схожі статті

Надя Дорофєєва розповіла про весілля з Мішею Кацуріним: двічі розлученим батьком двох маленьких дітей

Відома українська співачка Надя Дорофєєва вперше прокоментувала своє таємне весілля з ресторатором Мішею Кацуріним та зізналась, чи поладнала з дітьми коханого від першого шлюбу.

Чи повернеться колись Дзідзьо і чому він цього не хоче? Плани співака вийшли назовні: “Будуть інші часи”

2 роки тому Михайло Хома повідомив про те, що ставить на паузу сценічну діяльність його персонажа Дзідзьо. Увесь цей час артист виступав під своїм справжнім ім'ям з доволі серйозною програмою.

Куди зник завойовник жіночих сердець Олег Винник: “Я бачив цей сон крайніх 10-15 разів”. Подробиці

Відомий співак Олег Винник вийшов на зв'язок та пояснив причину свого тривалого зникнення: де наразі перебуває артист та чим займається весь цей час?

Їх можна зустріти в супермаркеті: Ектор Хіменес-Браво, Катя Осадча, Оля Полякова та інші зірки “з народу”

Далеко не всі знаменитості продовжують вести звичайний образ життя після того, як отримують свою порцію популярності, і все ж таки деякі з них обирають бути з народом.