Фокін розказав, в якому випадку він піде з ТКГ щодо Донбасу

За словами першого заступника голови української делегації в ТКГ щодо Донбасу Вітольда Фокіна, він піде з неї, якщо не бачитиме там перспектив своєї роботи

Перший заступник керівника української делегації в Тристоронній контактній групі з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін розповів про умови, за яких він може покинути ТКГ.

Експрем’єр-міністр може піти з Контактної групи, якщо більше не бачитиме перспектив своєї діяльності там, а не через те, що його “зараз полощать в багнюці”, заявив він в інтерв’ю “Українському радіо”.

Він зазначив, що якщо не отримає підтримки від чинної влади, то змушений буде піти з своєї посади. Однак Фокін вважає, що в такому випадку чимало людей будуть у розпачі, оскільки довіряють йому і чекають якихось позитивних рішень.

При цьому Фокін підкреслив, що не ставить перед собою чи владою якихось жорстких термінів, коли представники влади мають дослухатися до його пропозицій, адже не визнає “мови ультиматуму”. Фокін вважає, що потрібно шукати завжди компроміс.

Однак він відзначив, що якщо протягом місяця не будуть вислухані його деякі пропозиції, то, ймовірно, він задумається над цим.

Нагадаємо, 28 липня цього року стала відомою інформація, що колишній президент України Леонід Кучма вирішив припинити свою роботу в ТКГ з врегулювання військового конфлікту на Донбасі.

30 липня 2020 року президент Володимир Зеленський призначив експрезидента Леоніда Кравчука керівником делегації України в ТКГ.

Фокін і Кравчук
Фокін і Кравчук

18 серпня президент прийняв рішення включити до складу української делегації для участі в Контактній групі також колишнього прем’єр-міністра Вітольда Фокіна.

Фокін відомий своїми скандальними заявами, які викликали значний резонанс в суспільстві. Так, в інтерв’ю сайту “Страна” він сказав, що варто надати особливий статус Донецькій та Луганській областям повністю, а не тільки окупованим росіянами частинам. Він вважає, що з боку обох учасників військового конфлікту було скоєно чимало злочинів, які мають бути розслідувані, а злочинці – покарані.

Тим часом голова Офісу президента Андрій Єрмак підкреслив, що скандальні висловлювання Вітольда Фокіна щодо “особливого статусу” для всього Донбасу та амністії сепаратистів зовсім не відображають офіційної позиції делегації нашої країни.

Голова МВС Арсен Аваков відзначив, що слова Фокіна щодо “особливого статусу” для Луганської і Донецької областей і загальної амністії проросійських бойовиків не відповідають українським національним інтересам і є провокативними.

Схожі статті

Кароль і Полякова пасуть задніх: Дорофєєва “обскакала” колег та зібрала 6000000 гривень за півтори години

Відома українська співачка Надя Дорофєєва та блогер Міша Лебіга встановили абсолютний рекорд. За півтори години прямого ефіру інфлюенсери зібрали 6 мільйонів гривень.

Прийомний син Лілії Подкопаєвої поступив у престижний виш США: за рік навчання там можна дім купити

Лілія Подкопаєва поділилась зі своїми прихильниками чудовою новиною, її 18-річний прийомний син вступив до університету в США, де за навчання в ньому потрібно витратити кругленьку суму.

“Киці Потапа”: дружина, любов всього життя та “просто” подружки – біля кого крутиться Олексій Потапенко

Насичене особисте життя репера Потапа неабияк цікавить користувачів, адже нерідко в Мережі ширяться чутки про його розлучення. Що відомо про колишніх та нових подруг скандального співака?