Верховну Раду відправили на карантин через спалах COVID-19 серед депутатів

Верховна Рада України пішла на карантин і перенесла наступне засідання через спалах коронавірусу серед депутатів.

Верховна Рада України від сьогодні на карантині через численні випадки зараження коронавірусом серед народних депутатів. Так, у жовтні народні обранці працюватимуть у режимі пленарного засідання тільки 20 жовтня, усі інші засідання парламенту не відбудуться.

Про це свідчить постанова № 4171 Верховної Ради, яку підтримав 281 парламентар.

До календарного плану роботи Ради були внесені зміни. Тож відповідно до нього, цілий наступний місяць депутати працюватимуть у комітетах, комісіях, депутатських фракціях та з виборцями, а в сесійній залі зустрінуться тільки 20 жовтня.

На засіданні голова Ради Дмитро Разумков зазначив, що скасувати пленарні засідання збираються через спалах COVID-19 у парламенті. Останнім часом на COVID-19 захворіли приблизно 10 осіб – депутатів і працівників апарату ВР.

До змін планувалося, що засідання парламенту відбудеться 1, 2 жовтня, також пленарним мав бути весь тиждень – з 5 по 9 жовтня.

Календарний план
Календарний план

Нагадаємо, 29 вересня стало відомо, що коронавірусом заразилися п’ятий президент України, лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко, лідер фракції “Голос” Кіра Рудик, народний депутат від  “Слуги народу”, спортсмен Жан Беленюк.

Сьогодні про позитивний тест на COVID-19 заявила депутатка «Європейської солідарності», командир батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич. Депутатка на своїй сторінці в Facebook написала, що з симптомів хвороби у неї наразі проявляється тільки сильна втома. Також Зінкевич розповіла, що вже раз перехворіла коронавірусом раніше у важкій формі, навіть була на кисневому забезпеченні.

Зазначимо, що ситуація з захворюваністю на COVID-19 в Україні наразі досить важка. За 29 вересня було виявлено 4 тис 027 нових випадків зараження коронавірусом, це рекордний показник від початку епідемії. Всього зафіксовано 208 тис. 959 випадків коронавірусу в Україні. З них 92 тис. 360 хворих одужали, а 4 тис.129 випадків закінчилися летально.

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.