Тарифи на електроенергію в Україні знову підвищаться: відома нова ціна, яку українці будуть вимушені платити

Тарифи на електроенергію в Україні продовжують дивувати народ. Які ціни були встановлені на цей раз.

Ціни на українську електроенергію знову можуть підвищитися. За останніми даними стало відомо, що електроенергетичні компанії не можуть впоратися з шокуючою збитковістю їхньої діяльності, і це питання збираються вирішувати безпосередньо через користувачів.

Які ціни чекають на українців?

Фото взяте на просторах мережі.

В Україні кВт * рік електроенергії з 1 липня може подорожчати з 1,68 до 2,5-4 грн. При цьому діяти така ціна буде для тих, хто споживає більше 500 кВт * рік на місяць. Так, проблема ще полягає в тому, що серед населення існує пласт українців, які просто матеріально не потягнуть подібні тарифи.

Зараз компанії стримують підвищення цін завдяки діям Уряду, які зафіксували тарифи на законодавчому рівні. У минулому році було покрито 50 мільярдів гривень збитків за користування електроенергії українцями, але повідомляється, що платники податків не зможуть завжди тягнути на собі це питання. Для перегляду запропоновано план підвищення вартості за градацією об’єму використаної енергії.

Наприклад, від 100 кВат — невисока ціна, від 500 кВат — набагато вища і від 1000 кВат — велика вартість. Втім, цей проект не затверджений і знаходиться на перегляді.

Нагадуємо, що кінцева вартість використаної вами електроенергії формується з вартості кВат, ціни на транспортування, податку і т.д. Також в Уряді запевнили, що хоча й вартість електроенергії в різних областях України дуже відрізняється, цю різницю намагатимуться зробити непомітною. Мовляв, вирівняти тарифи таким чином, щоб було справедливо.

Схожі статті

Прийомний син Лілії Подкопаєвої поступив у престижний виш США: за рік навчання там можна дім купити

Лілія Подкопаєва поділилась зі своїми прихильниками чудовою новиною, її 18-річний прийомний син вступив до університету в США, де за навчання в ньому потрібно витратити кругленьку суму.

“Киці Потапа”: дружина, любов всього життя та “просто” подружки – біля кого крутиться Олексій Потапенко

Насичене особисте життя репера Потапа неабияк цікавить користувачів, адже нерідко в Мережі ширяться чутки про його розлучення. Що відомо про колишніх та нових подруг скандального співака?

Тіна Кароль та Shumei: майже 40-річна співачка знайшла заміну Дану Балану? Йому 22, а звучить як Вакарчук

Відома українська співачка Тіна Кароль та молодий виконавець Shumei випустили спільний трек, що за кілька днів здобув неабияку популярність. Артисти поділились враженнями про співпрацю.

Старша донька Олі Полякової розповіла, скільки заробляє на своїх соцмережах: в 12 разів більше мінімалки

Вона може мати все, що побажає, адже багаті батьки нічого не пошкодують для любої донечки. Проте, Маша й сама не проти заробляти. Як вона це робить та скільки отримує?