В українських школах хочуть ввести християнську етику: батьки сприйняли новину з бурхливим скандалом

З 1 вересня 2021 року в українських школах може з'явитися новий обов'язковий предмет під назвою "Основи християнської етики".

Пропозиція Міністерства освіти ввести до шкільної програми “Основи християнської етики” спричинила суперечки в соціальних мережах. Частина батьків учнів виступила проти цієї ініціативи, інші ж вважають, що предмет навчить дітей добру.

Бурхливі обговорення

У проекті нової програми для п’ятих-дев’ятих класів якості однієї з обов’язкових дисциплін пропонуються “Основи християнської етики”, що викликало цілу бурю обурення в мережі.

Підручник з основ християнської етики
Підручник з основ християнської етики

Так, з цього приводу у Facebook-групі “Батьки SOS” більшість висловилися категорично проти ініціативи:

  • “А чому б не ввести просто етику? Без релігійного підтексту. Адже по суті в більшості релігій принципи схожі. Не вбивай, не вкради… Чому не ввести просто етику нормальної людини, відповідальної за свої вчинки і поважаючої вибір інших?”, — пише Юля Кучерова;
  • “Взагалі-то в нашій країні свобода віросповідання. Не можна нав’язувати християнську мораль всім і кожному, це протизаконні дії. Якщо це буде предмет “світові релігії” — це нормально, по типу як світова історія. Загальна інформація для дітей без суб’єктивної оцінки вчителя на те, яка релігія хороша, а яка погана. Кожна людина приходить в цей світ вільною и має повне право в певному віці обрати свій шлях”, — пише Катерина Вересока;
  • “Я за те щоб ввели “Психологію”, бо вже вкрай бракує порозуміння між людьми. Досить корисно було би дітям з 5 класів вчитися розуміти, що таке поведінка, емоції та психологічна гігієна”, — пише Nataliya Sirant;
  • “Дітям треба сучасні знання давати. Біблію вони ще до школи пройшли, хто хотів”, — пише Julia Pi.
Коментарі батьків
Коментарі батьків

Коментарі МОН

Голова комітету з питань освіти, науки та інновацій у ВРУ Сергій Бабак пояснив, що місцеві громади та школи самостійно прийматимуть рішення про те, чи запроваджувати даний предмет у програму учнів. МОН у цей процесс не втручатиметься.

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.