В Україні підвищать розмір виплат при народженні дитини: коли та наскільки збільшать допомогу батькам

Уряд підтримав законодавчу ініціативу, яка передбачає збільшення розміру виплат батькам при народженні дитини або при усиновленні.

Рішення було прийнято на засіданні КМУ в середу 26 травня, про що відразу ж у себе в Telegram-каналі повідомив прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль. Розмір матеріальної допомоги не переглядався з 2014-го, хоча за минулі 7 років ціни істотно зросли, причому абсолютно на все.

Прем'єр міністр України Денис Шмигаль
Діючий прем’єр міністр України Денис Шмигаль

Скільки тепер будуть виплачувати батькам і усиновителям

На даний момент виплати становлять 41280 гривень, в перерахунку на доларовий еквівалент з 2014-го по 2021-й ця сумя знизилася з 2612 до 1490 доларів. Новий документ передбачає підвищення розміру виплат до 50000 гривень. Як і раніше, частина допомоги, а саме 25% буде виплачуватися одразу, решта ж 75% — рівними частинами протягом наступних 36 місяців.

На збільшення дитячих не варто розраховувати раніше 2023 року, проте в майбутньому цей показник буде своєчасно підвищуватися на прогнозну інфляцію. Тобто уряд обіцяє, що допомога батькам продовжить збільшуватися і надалі.

Гроші
Державні виплати

Інші зміни

Крім вищевказаного, прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін підтримав рішення вдосконалити систему усиновлення дітей з точки зору інтересів дитини, включаючи збільшення рівня прозорості цього процесу.

Також до Кодексу адміністративних правопорушень внесуть зміни, які стосуватимуться відповідальності за порушення прав дітей та за халатне ставлення до цього питання з боку відповідальних чиновників.

Перераховані ініціативи приурочені до Дня захисту дітей 1 червня.

Схожі статті

Тимчасовий американець Олександр Еллерт з “Холостячки” заявив, що на ньому тримається економіка США

Ексбойфренд акторки Ксенії Мішиної Олександр Еллерт розповів про фінансові труднощі життя в Америці. Як шоумен виїхав за кордон під час повномасштабного вторгнення?

“Я дуже сильно хотів це зробити”: Олексій “Positiff” Завгородній зізнався, чому вже 2 роки приховує кохану

Відомий український співак Positiff вже протягом 2 років перебуває в стосунках. У нещодавньому інтерв'ю артист зізнався, чому досі приховує свою обраницю від користувачів мережі.

Онучка Ротару відгуляла гучне весілля і показала пишну сукню нареченої: перший танець під живу музику

22-річна внучка Софії Ротару Соня Євдокименко завжди була завидною нареченою та привертала увагу багатих, успішних та амбітних чоловіків. Одного разу дівчина навіть збиралася заміж.