Влітку в Україні подорожчає хліб: на скільки зростуть ціни та коли це закінчиться

Про подорожчання хліба в Україні попереджали ще з кінця 2020-го, тому вже влітку ціна на хлібобулочні вироби виросте.

Цю новину повідомив глава Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Він також поспішив заспокоїти українців:

“Подорожчання хліба, яке почалося на початку поточного року, зараз сповільнилося”, — наводить слова Дорошенко видання “ГолосUA“.

Так, жителям України слід очікувати підвищення ціни на хліб приблизно на 2-3%, не більше, як стверджує експерт. Він каже, що основні коливання цін на даний продукт в цьому році вже відбулися.

Хліб
Хліб

Після походу в продуктовий супермаркет більшість господинь зітхнуть — яке все дороге. Причиною зростання цінників в магазинах, зокрема на хліб, є подорожчання сировини, газу та електроенергії при виробництві, а все це, відповідно, впливає на собівартість.

Крім того, за останній час стався істотний ціновий стрибок на такі базові продукти, як соняшникова олія, цукор і гречка. Також не слід розраховувати на подешевшання яєць, молока і м’яса.

Як би дивно це не звучало, проте їжа українцям обходиться дорожче, ніж європейцям, і це з урахуванням великої різниці в зарплатах та рівні життя не в нашу користь.

Ціни на продукти в Україні продовжують зростати
Ціни на продукти в Україні продовжують зростати

Варто зазначити і те, що якщо для більшості працездатних громадян зростання ціни на гривню-півтори малопомітне, то для певної категорії населення навіть таке підвищення сприймається гостро. Звичайно, мова йде про пенсіонерів, які іноді заради батона, який стоїть на 50 копійок дешевше, готові добиратися з одного кінця міста в інший.

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.