Луганщина у вогні: 9 людей загинуло, вогонь уразив 11 тисяч га

Масштабні лісові пожежі на Луганщині, які розпочалися 30 вересня, забрали життя вже 9 людей. Наразі їх все ще не вдалося ліквідувати.

Масштабні лісові пожежі у Луганській області, які розпочалися 30 вересня, все ще не вдалося загасити. За останніми даними, внаслідок пожеж загинули вже 9 людей, ще 14 осіб госпіталізували. Вогонь продовжує стрімко поширюватися через сильні пориви вітру.

Станом на 18:00 на Луганщині продовжують ліквідацію 30 пожеж, повідомили у ДСНС. З восьми найскладніших осередків стихійного лиха один вдалося повністю загасити (між селами Байдівка та Половинкине Старобільського району).

Наразі пожежі гасять 1 554 осіб та 220 одиниць техніки. В роботах беруть участь рятувальники з 7 сусідніх областей. Протягом поточної доби авіація 43 рази скидала воду на пожежі.

Пожежі на Луганщині
Пожежі на Луганщині

За інформацією МВС, значні осередки вогню все ще залишаються навколо КПВВ «Станиця Луганська». Сьогодні через пожежу загорівся контрольний пункт в’їзду-виїзду в Станиці Луганській. Там ситуація дуже небезпечна. У селищі палала вулиця, викликаючи детонування боєприпасів, що залишились тут від попередніх обстрілів, згоріли декілька будинків. Через пожежу пункт пропуску між Україною та окупованою територією довелося закрити.

Станом на обід 1 жовтня вогонь пройшов понад 11 тисяч гектарів. Вогнеборці загасили вже 116 пожеж, продовжують ліквідовувати 30.

Вогонь вже пошкодив більше 250 будівель у населених пунктах Воронове, Метьолкіне, Сиротино, Муратове, Капітанове, Кряківка, Осколонівка, Трьохізбенка.

КПВВ у Станиці Луганській
КПВВ у Станиці Луганській

Дуже складна ситуація вздовж лінії розмежування від Станиці Луганської до міста Сєверодонецьк, де пожежі набули катастрофічного характеру.

Вогонь підібрався впритул до міста Сєвєродонецьк. На його околиці загорівся склад побутової хімії та лакофарбових виробів. Також рятувальники загасили пожежу на заводі антисептиків та на хлораторній насосній станції.

Причини загоряння на Луганщині на даний момент невідомі. У штабі Операції Об’єднаних сил вважають, що пожежі спричинили обстріли російських найманців. Голова МВС Арсен Аваков не виключає версію умисних підпалів, поліція вже відкрила декілька кримінальних проваджень.

Гасіння пожежі
Гасіння пожежі

Рятувальники кажуть, що ситуація з пожежами залишатиметься важкою ще мінімум добу. Наразі погода на місці природної катастрофи несприятлива: відсутні опади, спостерігаються сильні пориви вітру до 20 м/с.

Схожі статті

“Підійдуть і скажуть: та вона тобі не рідна”. Могилевська розповіла, чому ховає своїх прийомних дочок

Знаменита українська співачка Наталія Могилевська дала ексклюзивний коментар на рахунок своїх дочок, зовнішність яких досі залишається великою загадкою.

Обличчя все молодше, сукні все коротші: як виглядає мама Дана Балана у свої 64 роки – вилита Тіна Кароль

Сьогодні, 29 березня, мамі зіркового наставника українського "Голосу" співака Дана Балана - молдавської телеведучої та співачки Людмилі Балан виповнилося 64 роки.

Теж покинула Україну і гайнула одразу до чоловіка: Каменських несподівано засвітилася за кордоном з Потапом

Після чуток про розставання, співачка Настя Каменських несподівано засвітилася з Потапом. Що робили "колишні" чоловік та дружина на одній кухні? Та хто в той момент був поруч?

Наталія Сумська розповіла про пророцтво, яке почула її мама, а потім і вона: “Прийде на світ Божий”

Знаменита українська акторка Наталія В'ячеславівна Сумська розповіла про неймовірну подію, яка сталася у житті її покійної матері Ганни Іванівни.

Оля Фреймут показала, як змінилася закордоном: обличчя, де час залишив слід, а не лікар уколами ботоксу

Телеведуча Оля Фреймут вперше за довгий час знялася у професійній фотосесії. Як відреагували на нові знімки знаменитості, її шанувальники? Читай далі у матеріалі.

Уникаємо психологічних проблем: Дмитро Карпачов назвав 3 казки, які не варто читати дітям та пояснив чому

Казки відкривають дітям усесвіт, де можливі всілякі пригоди та чудеса. Проте, виявляється, книжки, що ми читаємо дітлахам, потрібно ретельно обирати.