В українських містах підвищується вартість проїзду громадським транспортом: причини раптового збільшення цін

З якої причини вартість проїзду слову підстрибнула на декілька гривень?

Нещодавно на офіційних сайтах українських міст з’явилася інформація про те, що планується підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. У яких містах відбудуться змінита за якої причини, читайте далі у статті.

Які міста відчують підвищення цін?

Гроші

Так, підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті торкнеться у першу чергу Вінниці, Львова, Полтави, Миколаєва. Відомо, що зараз вартість у цих містах і так більше на 2-3 гривні, ніж у столиці України Києві. Згодом стане відомо, ще кілька міст, які постраждають у цьому році.

Причина підвищення цін

Причина підвищення цін залишається актуальною з 2016 року, коли у дію увійшов закон про льготних пасажирів. Зараз влада України заборгувала приватним перевізникам декілька мільярдів гривень. Саме ці борги і намагаються перекрити за рахунок звичайних пасажирів.

Таким чином, льготників на данний момент захищає не держава, а пасажири, які сидять поруч з ними.

Мер Києва Володимир Кличко заявив, що за киян буде виплачено 800 мільйонів гривень і погашено борг.

Цікаво, що більшість місцевих перевізників не пояснюють справжню причину такої цінової політики. Зазвичай водії намагаються пояснити, що через підвищення цін на топливо, вони змушені просити більше. Тому, що в інакшому разі вони не будуть мати доходу. Тому для більшості громадян України такі тарифи здаються просто необґрунтованими. Чи буде у цьому році погашений борг хоча б частково — невідомо. Ніяких коментарів з приводу цього чекати поки що не доводиться.

Будемо сподіватися, що справа буде урегульована.

Схожі статті

Реальна людина: як виглядає та сама Ніно з хіта Олега Винника, який присвятив цю пісню не дружині

Дискографія відомого співака Олега Винника налічує понад 80 пісень, за цей час деякі з них стали справжніми хітами. Артист розповів, хто ж був його музою у створенні легендарного треку "Ніно".