Знецінили класиків: Монатік, Дорофєєва, Кароль та інші українські зірки, які потрапили у шкільну програму

Сучасна шкільна програма для українських учнів здивує багатьох, адже на сторінках підручників зараз легко можна зустріти сучасних зірок вітчизняної естради.

У Фейсбук-групі “Батьки SOS” одного разу піднявся великий шум через робочий зошит другокласників з предмету “Я пізнаю світ”. Уся справа в тому, що поруч з такими видатними класиками української літератури, як Леся Українка і Тарас Шевченко, були розміщені фото співаків Наді Дорофєєвої та Дмитра Монатика.

Екс-солістка групи “Время и Стекло” зізналася, що як тільки про це дізналася, то була ошелешена, проте не стала приховувати, що здивування було приємним.

Надя Дорофєєва і Дмитро Монатік в шкільному підручнику поряд с Тарасом Шевченко та Лесею Українкою
Надя Дорофєєва і Дмитро Монатік в шкільному підручнику поряд с Тарасом Шевченко та Лесею Українкою

Крім цих артистів, у схваленій Міносвітою програмі опинилися шоумени Сергій Притула, Володимир Остапчук, Олександр Скічко, лідер групи “Скрябін” Андрій Кузьменко, фронтмен “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук. Але обігнала всіх поп-діва Тіна Кароль, яка вже майже 5 років світиться на сторінках підручників. Її пісню “Україна — це ти” внесли в хрестоматію дитячої літератури для 1-2 класів.

Думка колег зіркових героїв сучасної програми для школярів розділилася — одні раді за них, інші засмучені тим, кого діти зараз вважають видатними українцями.

Тіна Кароль і Сергій Притула в шкільних підручниках
Тіна Кароль і Сергій Притула в шкільних підручниках

Так, Слава Камінська з “НеАнгелів” впевнена, що про Монатіка і Надю Дорофєєву дітлахи зараз знають більше, ніж про Шевченка і Українку, тим не менш, вона вважає, що шкільний підручник — не місце для представників шоу-бізнесу.

Актор Антін Мухарський категорично проти подібного: ставити артистів в один ряд з класиками — це як змішувати святе з грішним. А ось лідер рок-гурту “Друга ріка” Валерій Харчишин сприймає це спокійно — така сучасна культура, хочемо ми того чи ні.

Схожі статті

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

Навколо нового меню для українських школярів точаться запеклі баталії. Одні підтримують новаторство, інші категорично проти. Хто правий, перевіряла Марічка Падалко.