Українці отримають квитанції з податком на нерухомість: коли це станеться та кого зачеплять нововведення?

Як буде нараховуватися сума податків та кого зачепить нововведення. Читайте у статті.

Зовсім скоро деякі українці отримують квитанції з податком на нерухомість.

Кого саме стосується нововведення?

Під категорію громадян, які будуть зобов’язані заплатити податок за власну нерухомість будуть люди, які мають у власності квартири площею від 60 квадратних метрів і будинки площею від 120 квадратних метрів. Якщо у громадянина мається у власності декілька жилих приміщень, то сума їхньої площі не повинна перевищувати 180 квадратних метрів інакше доведеться платити податок.

Як вираховується податок?

Готівкові гроші мають на собі бактерії
Фото взяте на просторах мережі.

Для кожного регіону відсоток податку буде індивідуальний. Наприклад, для Одеської області він буде становити 0,1 % від мінімальної зарплатні за квадратний метр. Таким чином 1 квадратний метр буде коштувати близько 6 гривень. Наприклад, якщо у вашій власності будинок площею 200 квадратних метрів Ви маєте заплатити 1200 гривень у рік. Якщо квитанція прийшла за 2019 рік, ви, відповідно, платите уже в 2020-му, і наступного року платите за 2020-й рік.

Варто відмітити, що сплачує податок лише власник нерухомості. Тобто, якщо у будинку живе ціла родина, то домачадці можуть домовитися про спільну сплату, але зобов’язання лежить саме на власнику.

Штрафні санкції

Для тих, хто буде не в захваті від нововведень та намагатиметься уникнути сплати будуть введені штрафні санкції, які складають 10 відсотків від несплаченого податку. Нараховуватимуть штраф, якщо податок несплачений впродовж 2 місяців після отримання квитанції.

Варто підкреслити, що тариф буде різний для різних регіонів та областей тому необхідно перевірити, як саме складається податок саме у вашій області.

Схожі статті

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

Навколо нового меню для українських школярів точаться запеклі баталії. Одні підтримують новаторство, інші категорично проти. Хто правий, перевіряла Марічка Падалко.

Олександр Пономарьов повідомив про поповнення в сім’ї розповів про свої емоції: “Я її показую вперше”

Співак Олександр Пономарьов дав онлайн-інтерв'ю, де вперше показав шанувальникам свого малюка, який лиш нещодавно з'явився у нього. Артист не стримував емоцій в ефірі.