Українцям почне приходити третя платіжка за газ: за що ще та скільки саме доведеться платити

В Україні на державному рівні узаконили третю платіжку за газ. Відповідний законопроект вже вступив в силу.

На додаток до платіжки за газ та його транспортування жителі багатоквартирних будинків в Україні почнуть отримувати рахунки за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Відповідні зміни вже внесли до чинного законодавства, про що виданню Obozrevatel повідомив Андрій Нікончук – керівник Асоціації професійних управителів нерухомістю.

За словами Нікончука, третя платіжка буде приходити не щомісяця, а тільки при необхідності. Тобто комунальники будуть направляти споживачам рахунок за обслуговування газових мереж у виняткових випадках. До таких належить, наприклад, аварійна ситуація, яка може трапитися в будь-який момент і яку буде усувати комунальна служба.

Ціна на газ з 1 листопада зростає
Газ

Якщо ж жителів багатоквартирного будинку послуга не влаштує, вони можуть зібратися всі разом та вибрати іншу компанію, проте вона повинна відповідати умовам по техніці безпеки.

Фіксованого тарифу на обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж на даний момент не встановлено, тому поки неясно, скільки українцям доведеться додатково платити. При цьому в Кабміні все ж таки планують розрахувати граничну вартість послуги. До прийняття законопроекту вона була закладена в тариф за послуги ЖЕКу.

Оплата комунальних послуг
Оплата комунальних послуг

З 1 травня 2021-го вступили в силу зміни до Закону про житлово-комунальні послуги, згідно з якими ЖЕК тепер не займається газовими мережами. У зв’язку з цим всіх мешканців приватних і багатоквартирних будинків перевели на індивідуальні договори з постачальниками послуг.

Наразі співвласники будинку зобов’язані укладати договір на техобслуговування газових систем з операторами газорозподільних станцій або іншими компаніями, які можуть здійснювати таке обслуговування.

Схожі статті

Екс-чоловік Лорак Мурат Налчаджиоглу офіційно розлучився: як відреагувала на це колишня дружина Лілія Реус

10 місяців тривав офіційний шлюб турецького бізнесмена Мурата Налчаджиоглу та візажистки Лілії Реус. Фактично пара розлучилася через 5 місяців після весілля.

Артист чи удавальник? Чому Артема Пивоварова звинувачують у кривляннях та як він перепрошував у хейтерів

32-річного виконавця здавалося обожнює вся країна. Проте, навіть у цього талановитого чоловіка є хейтери, що буквально переслідують артиста.

Євген Кошовий розсекретив, ким хоче стати його 16-річна дочка і оцінив її амбіції: “Стадіон, то стадіон”

Знаменитий український комік Євген Кошовий висловився на рахунок майбутнього своєї дочки та розповів, ким вона збирається стати у майбутньому.

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?