Зрада відміняється? Стало відомо, хто допустив появу Дорофеєвої і Монатіка в одному ряду з Шевченком і Українкою

Батьки другокласників скаржаться на зошит, в якому в один ряд поставили співаків і видатних українців.

Нещодавно у соцмережах розгорівся справжній скандал навколо підручника для другого класу «Я досліджую світ», в якому відомих українських поп-виконавців Надю Дорофеєву та Дмитра Монатіка поставили в один ряд з Тарасом Шевченком і Лесею Українкою.

Вперше фото сторінки, на якій дітей просять назвати відомих українців, які зображені на знімках, було опубліковано в Facebook-групі “Батьки SOS”.

Реакція соцмереж
Реакція соцмереж

Багатьох батьків обурив той факт, що поруч з класиками української літератури поставили співаків. Деякі справедливо зауважували, що навіть вони не знають, хто зображений на фото, і критикували Міністерство освіти. Однак інші користувачі соцмереж не побачили в завданні нічого неприйнятного.

Проєкт “По той бік новин” розібрався, наскільки правдивою є інформація про скандальний підручник, і хто схвалював його використання в українських школах.

Як з’ясувалося, на скандальному знімку не шкільний підручник, а зошит. Наразі на сайті Міносвіти для учнів другого класу рекомендують11 підручників “Я досліджую світ”, школи самі можуть вибрати якийсь з них для навчання. Зошити для підручників використовувати не обов’язково, батьки з учителем самі вирішують, чи купувати їх. Зошитів для цього предмета існує теж декілька, і конкретно зошит, який викликав таку хвилю обурення, використовується лише в декількох школах.

Зошит
Зошит

Авторкою зошита «Я досліджую світ», який наробив стільки галасу в соцмережах, є Юлія Шумейко, яка розробила його для підручника авторства Ірини Андрусенко.

На першій сторінці зошита написано, що він “схвалений для використання у загальноосвітніх навчальних закладах”. Однак ким саме схвалений – не зазначено, тож, можливо, Міністерство освіти тут зовсім ні при чому. При цьому рекомендованих зошитів до підручників на сайті МОН немає.

Зошит

Чому авторка зошита вирішила запропонувати дітям таке дивне завдання – невідомо.

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".