Підсумки саміту Україна-ЄС: оновлення Угоди про асоціацію, 60 млн євро допомоги, безвіз залишається

6 жовтня в Брюсселі відбувся саміт Україна-ЄС. За його підсумками Україна та Європейський Союз досягли домовленості про оновлення Угоди про асоціацію.

Україна та Європейський Союз домовилися щодо оновлення Угоди про асоціацію. Це стало підсумком двостороннього саміту в Брюсселі Україна-ЄС, який відбувся 6 жовтня, у вівторок.

Про це йдеться у відповідній заяві за результатами саміту, повідомляє «Українська правда».

Відповідно до тексту документа, сторони очікують “подальшого зміцнення економічної інтеграції та регуляторного зближення в рамках Угоди про асоціацію”.

Саміт також визначив ключові напрямки оновлення угоди про асоціацію: захист довкілля, цифровий ринок, боротьба з кліматичними змінами, співпраця у фінансовій сфері.

Зазначимо, що навколо формулювань пункту про оновлення угоди суперечки між європейськими та українськими представниками тривали до останнього моменту.

Врешті, до фінального варіанту заяви увійшли слова про глибшу економічну інтеграцію, на яких наполягала українська сторона.

 

Саміт Україна-ЄС
Саміт Україна-ЄС

Також ЄС підтвердив, що безвізовий режим з Україною не скасовується, його повноцінне функціонування має бути відновлене після пандемії коронавірусу.

Фактично Євросоюз визнав, що на даний момент немає “регресу” у питанні боротьби з корупцією в країні, є тільки “небезпека такого регресу” з боку України.

Також стало відомо, що ЄС виділить Україні 60 млн євро: 30 млн євро будуть спрямовані на боротьбу з пандемією коронавірусу в регіонах України, 20 млн євро підуть на зміцнення демократії, ще 10 млн євро буде виділено на боротьбу за чистоту клімату.

Схожі статті

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?

Фіналістка “Холостяка” Яна Соломко вдруге вийшла заміж та поділилася кадрами зі свята: знову дружина

Знаменита співачка Яна Соломко, яка не так давно оскандалилася в Україні через свою позицію, знову вийшла заміж. Ексклюзивними кадрами з торжества вона поділилася 27 березня.

“Дика Ребрик у строю”: 42-річна Лілія Ребрик сміливо продемонструвала себе в боді після третіх пологів

15 березня 2024 року ведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку, а вже за два тижні з'явилася на фото в ефектному образі, що підкреслює фігуру.

Нова коханка Мурата Налчаджиоглу виклала в мережу нові спільні фото: вже вивів у світ, як нову дружину

Ще кілька місяців тому турецький бізнесмен Мурат Налчаджіоглу з'являвся на публічних заходах і освідчувався зовсім іншій жінці. Все дуже круто змінилося.

У Потапа роман із колишньою дружиною Позитива? В мережі розповіли, що стало причиною “паузи” з Каменських

Впродовж двох років в мережі ходять чутки про те, що нібито Потап та Настя Каменських розлучаються. Зірки навідріз заперечують подібні новини.

29-річній дружині Віктора Павліка знову робитимуть операцію: вже зробила собі красивий ніс та підборіддя

Четверта дружина Віктора Павліка блогерка Катерина Репяхова повідомила, що за два дні лягає на нову операцію. Вже тривають останні приготування.