Помер Євген Марчук – колишній прем’єр-міністр України, який хотів стати президентом

5 серпня 2021 року помер Євген Марчук, який був четвертим прем'єр міністром України та змагався за президентське крісло з Леонідом Кучмою.

Про смерть Євгена Марчука повідомила у соцмережах його дружина Лариса Івшина, яка написала:

“Чорний день… Помер ЄК [Євген Кирилович]… Зупинилося серце”.

чорний день….помер ЄК …зупинилося серце

Опубликовано Івшиной Ларисой Среда, 4 августа 2021 г.

Євген Марчук з дружиною Ларисою Івшиною
Євген Марчук з дружиною Ларисою Івшиною

Євген Марчук був видатним державним діячем, не лише прем’єром. Він також очолював Міністерство оборони України, був головою СБУ, генералом армії та секретарем РНБО.

Свого часу Євген Кирилович був близький до посади президента. Він змагався з Леонідом Кучмою, який, до речі, спочатку його призначив, а потім звільнив з поста прем’єра.

Марчук помер на 81-му році життя від ускладнень, викликаних ковідом-19. Інфекція спровокувала загострення інших захворювань чоловіка та стала причиною гострої серцево-легеневої недостатності.

Євген Марчук і Володимир Кличко
Євген Марчук і Володимир Кличко

Співчуття родині одним з перших висловив чинний президент Володимир Зеленський, який описав його як людину, що присвятила все своє життя захисту інтересів України. Сам Марчук з симпатією ставився до Володимира Олександровича, однак не заперечував, що йому не вистачає досвіду.

У Євгена Кириловича залишилися двоє дорослих синів від першого шлюбу, а з другою дружиною спільних дітей у нього так і не з’явилося.

Марчук народився 28 січня 1941 року в Кіровоградській області. З 1958 по 1963 роки він вчився в Кіровоградському педагогічному інституті імені Пушкіна на спеціальності вчителя української мови та літератури, а також вчителя німецької. Його кар’єра державного діяча почалася ще в студентські роки і продовжилася на все життя.

Схожі статті

Тіна Кароль показала, як має виглядати справжня “жінка на мільйон”: стерва, на яку хочеться дивитися (ФОТО)

Усі, хто уважно стежить за творчістю Тіни Кароль, знають, що артистка не шкодує грошей на свої сценічні костюми. Лише один плащ для кліпу "Стерва" обійшовся артистці у кругленьку суму.

Ірина Горова розповіла, чи шкодує, що Потап став батьком її сина Андрія: “Гени, звісно, взагалі клас”

У нещодавньому інтерв'ю ексдружина репера Потапа відверто розповіла про взаємини єдиного сина Андрія із батьком. Хлопець зізнався, що повпливало на якість їхніх стосунків.

“У саму десяточку”: Катерина Бужинська відзначила річницю весілля із чоловіком-іноземцем – як це було

Українська співачка Катерина Бужинська у 10 річницю шлюбу з чоловіком-іноземцем оприлюднила фото з їхнього весілля, яке з розмахом пройшло Болгарії 23 квітня 2014 року.

Тимчасовий американець Олександр Еллерт з “Холостячки” заявив, що на ньому тримається економіка США

Ексбойфренд акторки Ксенії Мішиної Олександр Еллерт розповів про фінансові труднощі життя в Америці. Як шоумен виїхав за кордон під час повномасштабного вторгнення?