Головний санітарний лікар України розповів, за якої умови знову введуть жорсткий карантин

Захворюваність на COVID-19 в Україні знову б'є антирекорди. Чи означає це, що нас знову чекають жорсткі каранатинні обмеження?

В даний момент вводити жорсткий карантин у зв’язку з епідемією коронавірусу в Україні недоцільно.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю виданню “Українська правда”.

Однак Ляшко назвав умови, за яких українців знову змусять не виходити з дому, як у березні. Головний санлікар наголосив, що у разі повної заповненості пацієнтами з коронавірусом всіх ліжко-місць, які підготовлені для госпіталізації таких хворих в українських медзакладах, уряд буде змушений ввести знову жорсткий карантин.

Медична система країни може забезпечити 50 тисяч ліжко-місць для людей з COVID-19. Ляшко підкреслив, що таку кількість ліжко-місць вдалося підготувати завдяки жорсткому карантину під час першої хвилі пандемії.

Заступник міністра заявив, що карантин навесні цього року спрацював на 100%.

Чоловік у масці
Чоловік у масці

Віктор Ляшко також розповів, що зараз міністерство прораховує, яка кількість нових пацієнтів з COVID-19 на день, протягом одного-двох тижнів, призведе до заповнення всіх підготовлених ліжок.

Тоді, враховуючи інкубаційний період вірусу, Україні не залишиться нічого іншого, як вводити жорсткі карантинні обмеження, як це вже зробили деякі країни.

В такій ситуації уже буде неможливо знайти баланс між економікою країни і порятунком життя громадян, вважає Ляшко.

Зазначимо, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні продовжує погіршуватися. Так, за минулу добу кількість нових хворих на коронавірусну хворобу сягнула 5397. Це новий антирекорд для України. Всього зафіксовано 244 тис. 734 випадків інфікування коронавірусом в Україні, 4690 українців померло від ускладнень COVID-19.

Наразі на COVID-19 хворіють багато відомих українців, в тому числі експрезидент Петро Порошенко, стан якого, за словами дружини, зараз важкий, і велика кількість депутатів Верховної Ради.

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.