Церковне свято 25 жовтня: що можна і не можна робити на Прова, Тараха та Андроніка – традиції, прикмети

25 жовтня вшановує пам'ять трьох святих мучеників. Вони сміливо розповідали про Христа і навіть загрози перед тортурами не зупиняли проповідувати про Сина Божого. Саме ж сьогоднішнє свято оповито енергією натхнення та справедливості. Будьте щирі у своїх молитвах і помислах.

Святі мученики Пров, Тарах і Андронік були вже немолодими людьми, коли злі язичники прознали про їх віру. У 304 році борці поганської віри змушували праведників принести жертву своїм ідолам. Ці віряни відмовилися, тож за свою сміливість поплатилися головою.

Що можна і не можна робити 25 жовтня?

У цей день не можна ворожити, а той, хто звернеться до магії, буде до кінця року бачити лише жахи уві сні. Також небажаним є прибирання та прання. Вважається, так ви можете прогнати домовиків з хати.

Церковне свято 25 жовтня

Втім, не заборонено готувати. Бажано першою стравою, яку ви зробите сьогодні вранці, поділитися з нужденним. Наші предки з вечора ставили тісто на пироги або млинці, а вже наступного дня приступали до випікання. Третину від наготовленого несли до церкви.

Варто сьогодні присвятити день навчанню і не забути повторити житія святих.

Як правильно молитися 25 жовтня?

День Прова, Тараха і Андроніка дає надію на зцілення душі. Потрапивши до рук катів, мученики казали лише одне: біль у тілі дає полегшення розуму. Доречно у цей день просити здоров’я, але не фізичного. Молитися потрібно за тих, хто перебуває у тузі, депресії, за дітей блаженних і дорослих, хто втратив розум. Звертайтеся до Господа, аби уберіг він проблем душевних ваших здорових родичів.

О, премилосердний Боже, Отче, син і Святий душі, що тобі в нероздільній Трійці поклоняємося і тебе славимо! Призри милостиво на раба Твого (ім’я) хворим, відпусти йому всі гріхи його, подай йому зцілення від хвороби, поверни йому здоров’я і сили тілесні, подай йому довге й щасливе життя, земні й духовні твої блага, щоб він разом із нами приносив  подячні молитви тобі, всещердному Богу і Творцеві нашому. Пресвята Богородице, всесильним заступництвом твоїм допоможи мені благати сина твого, Бога нашого, за зцілення раба Божого (ім’я). Всі святі й ангели Господні, моліть Бога за хворого раба його (ім’я). Амінь.

Схожі статті

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?

Фіналістка “Холостяка” Яна Соломко вдруге вийшла заміж та поділилася кадрами зі свята: знову дружина

Знаменита співачка Яна Соломко, яка не так давно оскандалилася в Україні через свою позицію, знову вийшла заміж. Ексклюзивними кадрами з торжества вона поділилася 27 березня.

“Дика Ребрик у строю”: 42-річна Лілія Ребрик сміливо продемонструвала себе в боді після третіх пологів

15 березня 2024 року ведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку, а вже за два тижні з'явилася на фото в ефектному образі, що підкреслює фігуру.

Нова коханка Мурата Налчаджиоглу виклала в мережу нові спільні фото: вже вивів у світ, як нову дружину

Ще кілька місяців тому турецький бізнесмен Мурат Налчаджіоглу з'являвся на публічних заходах і освідчувався зовсім іншій жінці. Все дуже круто змінилося.

У Потапа роман із колишньою дружиною Позитива? В мережі розповіли, що стало причиною “паузи” з Каменських

Впродовж двох років в мережі ходять чутки про те, що нібито Потап та Настя Каменських розлучаються. Зірки навідріз заперечують подібні новини.

29-річній дружині Віктора Павліка знову робитимуть операцію: вже зробила собі красивий ніс та підборіддя

Четверта дружина Віктора Павліка блогерка Катерина Репяхова повідомила, що за два дні лягає на нову операцію. Вже тривають останні приготування.