Коли переводять годинник на зимовий час 2021: в який день, о котрій годині та як це впливає на здоров’я

Вже багато років точаться суперечки з приводу переходу на зимовий час. 2021 – не виняток. Чи дійсно країна може зекономити кошти одним лише переводом годинникових стрілок? У цьому матеріалі ми згадаємо, як виникла така ідея, як жили наші предки 100 років тому, розглянемо теорії впливу зміни біоритмів на людину та відповімо на головне питання – коли переводять годинник на зимовий час у 2021-му.

Перехід на зимовий час 2021 є обов’язковим для всієї країни. Ця традиція є відносно новою і пов’язана з економією електроенергії. Останнім часом з’явилося багато критиків у даної ідеї, мовляв, ніхто вже так у Європі не робить, але наша держава все одно взяла інше рішення й оголосила, коли переводять годинник на зимовий час у 2021 році.

Коли переводять годинник на зимовий час 2021

Чи переходить Європа на зимовий час?

Ідея економити електроенергію виникла у минулому столітті. Тоді провідні європейські країни вирішили двічі на рік пересувати стрілки годинників, аби робоча діяльність людини тривала у світлу пору доби. Разом з цим навантаження на електростанції б зменшувалося. В Україну традиція дійшла у 1981 році, а за часів Незалежності, у 1996, Верховна Рада Україна на законодавчому рівні зафіксувала перехід держави на зимовий і літній час. У 21 сторіччі у ЄС масово почали відмовлятися від цього задуму, мовляв, природні біоритми людини не пристосовані до цього. Втім, цього року Австрія, Польща, Монако, Молдова, Румунія, Фінляндія, Швеція разом з нами будуть спати на одну годину більше.

Який час є органічним для людини: зимовий чи літній?

Коли переводять годинник на зимовий час 2021

Лікарі стверджують, що перехід на зимовий час 2021 може завдати шкоди імунітету та збити ритм сну. Медики вважають, що для того, аби правильно адаптуватися до зміни періоду, потрібно мінімум за 3 дні дотримуватися режиму, виключити з раціону жирну і смажену їжу, аби не перенавантажити шлунок, а також спати щонайменше 7 годин. Після того, як задзвонив будильник – одразу включайте світло, аби організм припинив виробіток мелатоніну.

Коли слід пересунути стрілки на 1 годину назад цього року?

Приготуватися до переходу на зимовий час 2021 слід 30 жовтня. О 4-й ранку 31 жовтня стрілки годинників слід посунути назад на третю ночі. Втім, сучасні гаджети вже давно можуть це зробити за нас автоматично, тож питання про те, коли переводять годинник на зимовий час 2021 – лише проблема електронних помічників. Комфортних вам змін і будьте здорові!

Схожі статті

Вікна з квартири колишньої дружини Дзідзьо виходять на маєток Андрія Данилка: як виглядає будинок Сердючки

Співачка Slavia поділилась знімками зі свого вікна, як виявилось, артистці відкривається вигляд на розкішний будинок на Хрещатику, в якому живе Андрій Данилко. Як виглядає квартира знаменитості?

Камалія вразила розкішним образом у мілітарі стилі: ось яку красу проґавив бізнесмен Мохаммад Захур

Камалія, як і більшість українських виконавців, активно долучається до благодійних заходів, що присвячені зборам коштів на потреби ЗСУ. Днями зірка показала ефектний образ на одному з таких вечорів.

Найсильніша людина світу Василь Вірастюк ефектно “перепросив” перед Іво Бобулом: і Потапу теж дісталося

Чоловіки ніяк не можуть залишити конфлікт, що трапився понад 8 років тому. Іво Бобул хоче особистих та щирих вибачень, а Вірастюк не розуміє, чому повинен просити пробачення.

Кароль і Полякова пасуть задніх: Дорофєєва “обскакала” колег та зібрала 6000000 гривень за півтори години

Відома українська співачка Надя Дорофєєва та блогер Міша Лебіга встановили абсолютний рекорд. За півтори години прямого ефіру інфлюенсери зібрали 6 мільйонів гривень.