До осені наступного року весь документообіг – «у цифрі»

Влада збирається відмовитися від зберігання документів у паперовому форматі. Як відреагувала частина українців на це повідомлення, читайте уже в цьому матеріалі.

Зареєструвати приватне підприємство за сім хвилин, отримати свідоцтво про народження і зареєструватися на отримання державної допомоги при народженні дитини за двадцять хвилин – таке продемонстрували громадяни під час останньої передачі ток-шоу «Свобода слова» Савіка Шустера у прямому ефірі. А відтак, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, коментуючи, повідомив: «Влада має амбітні плани до вересня наступного року перевести весь документообіг у цифровий режим».

В Україні, впевнений міністр, є всі передумови для цього. Більше того, Україна повинна зробити це революційним шляхом, бо на еволюційний, як це відбувалося в інших країнах, на його думку, уже немає часу.

Подібно, що українці й справді уже готові до активнішого освоєння нових технологій. У студії озвучили результати опитування, проведеного напередодні з питання «Як ви зазвичай розраховуються у магазинах? Варіанти відповідей: смартфоном – 31,32%; банківською карткою – 46,15% і готівкою – 22,53% від кількості опитуваних, які становили 8843 особи.

Завдання ініціативи полягає не тільки у тому, щоб спростити процедуру взаємодії громадянина з державою, але й поставити перепони для можливих корупційних зловживань з боку чиновників, а також налагодити взаємодію між органами всередині самої державної системи. Під час створення функції в додатку «Дія», розробники стикнулися з тим, що й з боку громадян багато зловживань через те, що органи не мають баз даних і дуже слабо ними обмінюються. Це дає можливість, до прикладу, брати двічі допомогу  чи пенсію за померлого.

На закінчення програми міністр цифрової трансформації Михайло Федоров особисто  запитав глядачів про те, як їм зручніше отримувати довідки та інші документи, що видаються державними органами. Голосування, у якому взяло участь 12273особи, тривало два дні.

Документообіг у цифровому вигляді
Документообіг у цифровому вигляді

Результат виявився приголомшливим. Виявляється, витрачати час та кошти на дорогу, щоб побачити чиновника готові лише 7%. Причім, жінки вдвічі частіше готові особисто звертатися у органи влади. І більше таких людей серед сільських мешканців.

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.