В Україні очікується плановий перерахунок пенсій пенсіонерам: кому, коли та на скільки підвищать суму виплат

Стало відомо, що пенсійний фонд України отримав 18 мільярдів. Перерахунок пенсій пенсіонерам відбувається вже з 1 жовтня і буде тривати до кінця року. Підвищення пенсій 2021 року для всіх пенсіонерів почнеться 1 грудня. Усі подробиці читайте в статті.

У рамках підготовки проєкту держбюджету-2022 влада пропонує спроектувати 5 кроків підвищення пенсій.

Мінімальна пенсія в Україні зросте з 1 грудня 2021 року до 2600 гривень через зростання мінімальної зарплати. Щоб забезпечити своєчасний перерахунок пенсій пенсіонерам, уряд збільшив бюджет Пенсійного фонду на 18,5 мільярдів гривень.

Коли та на скільки підвищаться пенсії?

Пенсія
В Україні очікується плановий перерахунок пенсій пенсіонерам. Фото взяте на просторах мережі

Затверджені Кабінетом Міністрів зміни до доходної та видаткової частини Пенсійного Фонду дозволять без затримок виплачувати введені з 1 липня доплати до пенсій військовослужбовцям, підвищені пенсії учасникам бойових дій, особам з інвалідністю та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. За словами прем’єр-міністра, уряд продовжить послідовно покращувати соціальні стандарти для українців. Також прем’єр зазначив, що це лише частина заходів з покращення півня життя українців і підвищення виплат на цьому етапі не припиниться. Мовляв, це частина процесу, певний етап.

Це рішення дозволить планово підвищити пенсії через зростання мінімальної заробітної плати до 6,5 тисяч гривень.

Перерахунок пенсій пов'язаний зі збільшенням прожиткового мінімуму
В Україні очікується плановий перерахунок пенсій пенсіонерам. Фото взяте на просторах мережі

Нагадуємо, що з 1 жовтня 2021 року пенсіонери, яким виповнилося 75-80 років, додатково отримуватимуть до 400 гривень щомісяця – мінімальна пенсійна виплата для них встановлюється у розмірі 2,5 тисяч гривень за наявності страхового стажу 20/25 років і більше. З 1 липня в Україні також відбувся плановий перерахунок пенсій пенсіонерам через підвищення прожиткового мінімуму.

Інформація щодо підвищень пенсій на 2022 поки що відсутня.

Схожі статті

тало відомо, як насправді діти Павліка ставляться до його четвертої дружини – чесна відповідь Репяхової

Український співак Віктор Павлік одружений вчетверте. Від кожної жінки в артиста народилося по одній дитині. Які стосунки між дітьми артиста та чи спілкуються вони з його молодою амбітною дружиною?

Ракурс підвів: Настю Каменських привітали з першою вагітністю, але насправді це промах стилістів (ФОТО)

Чутки про можливу вагітність співачки Насті Каменських продовжують ширитись мережею. Як виявилось, причиною подібних закидів стали невдало підібрані образи стилістів.

А-ля Мадонна: 54-річна Ірина Білик кардинально змінила стиль – насамперед заворожує її зачіска та взуття

Українська співачка Ірина Білик обожнює експериментувати із образами. Чим цього разу здивувала своїх фанів знаменитість? Як змінилася зірка після макіяжу від модного стиліста?

Закохався з першого погляду і кинув дружину: як Оля Полякова змусила Вадима Буряковського зробити вибір

Відома українська співачка Оля Полякова неодноразово розповідала у своїх інтерв'ю про те, як саме зав'язався її роман з майбутнім чоловіком, і також розповідала про свою роль коханки.

Він красивий: Тіна Кароль поділилася рідкісним фото 15-річного сина, який зараз живе не в Україні

Відома українська співачка Тіна Кароль показала шанувальникам, як підріс її 15-річний син Веніамін. Хлопець вже протягом кількох років живе та навчається у Великій Британії.