Тарифи на газ 2021: постачальники підвищили вартість до історичного максимуму – кому вигідний ріст цін

Чи очікує українців підвищення тарифів на газ до кінця року? Компанії, які займаються постачанням блакитного палива, оголосили, що про рішення підвищити місячні тарифи на газ 2021. При цьому річні фіксовані ціни на енергоресурс обіцяють не змінювати.

В Україні налічується більше 80 поставників газу, кожен з яких самостійно виставляє цінник на свій продукт. На офіційних сайтах деяких з них почала з’являтися інформація про підвищення вартості ресурсу. Зокрема зазначимо, що найбільше тарифи на газ 2021 року підняла компанія “ТАС Енергія країни”.

Цей газопостачальник на наступний місяць, листопад, встановив ціну 38,35 грн за кубометр топлива. Хоча у жовтні компанія встановлювала тариф 30,06 грн, а у вересні продавала один кубометр за 20,96 грн. При цьому річні тарифи на газ 2021 у “Енергії країни” становлять 11,22 за куб.м. Ця ціна залишиться актуальною до 30 квітня включно.

Тарифи на газ 2021
Тарифи на газ 2021

При цьому деякі постачальники все ж залишили ціни тарифи на газ на рівні жовтня 2021 року. До прикладу, “Галнафтогаз” продовжуватиме продавати енергоресурс за ціною 7,99 гривень за кубометр. Таке ж рішення прийняла компанія YASNO для користувачів у Донецькій області, а також у місті Дніпро та Києві.

Відзначимо, що через щомісячну зміну вартості кубічного метру блакитного топлива, ряд постачальників відмовився від місячних тарифів, а пропонують своїм клієнтам лише річний варіант.

Українців очікує подорожчання газу
Українців очікує подорожчання газу

“Твій газбут” та “Нафтогаз України” вже досить тривалий період перейшли на виключно річні тарифи. Тож клієнти цих компаній можуть не хвилюватися про подорожчання газу аж до кінця квітня наступного року.

У Нацкомісії зазначили, що регулятор затверджує не бажаний прайс і тим паче не наміри окремих компаній, а виключно економічно обґрунтовані ціни на паливо. Наразі тарифи на газ 2021 року будуть складати значну статтю витрат серед комунальних послуг.

Схожі статті

Євген Кошовий розсекретив, ким хоче стати його 16-річна дочка і оцінив її амбіції: “Стадіон, то стадіон”

Знаменитий український комік Євген Кошовий висловився на рахунок майбутнього своєї дочки та розповів, ким вона збирається стати у майбутньому.

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?

Фіналістка “Холостяка” Яна Соломко вдруге вийшла заміж та поділилася кадрами зі свята: знову дружина

Знаменита співачка Яна Соломко, яка не так давно оскандалилася в Україні через свою позицію, знову вийшла заміж. Ексклюзивними кадрами з торжества вона поділилася 27 березня.

“Дика Ребрик у строю”: 42-річна Лілія Ребрик сміливо продемонструвала себе в боді після третіх пологів

15 березня 2024 року ведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку, а вже за два тижні з'явилася на фото в ефектному образі, що підкреслює фігуру.