Собор Паризької Богоматері, зруйнований пожежею постане у первозданному вигляді

Відновлювати шпиль Собору Паризької Богоматері будуть тим самим методом і з того самого матеріалу, з якого був збудований 800 років тому. Таке рішення французькі спеціалісти прийняли після тривалих обговорень.

Дерев’яну крокву з натурального дуба (копію), виготовлену за стародавнім методом за допомогою пили і сокири показали відвідувачам Європейських виставкових днів. Крокву підняли і поставили за допомогою копії стародавньої сільської системи блоків, а до її верхівки на знак закінчення роботи прив’язали дубову гілку — традиція, поширена у багатьох європейських країнах, повідомляє Credo

Загальна вага дубових каркасів — 3 тонни. Усього таких мають зробити 25. Виготовленням займається група «Теслі без кордонів» — міжнародне благодійне об’єднання, що діє за принципом «Лікарів без кордонів» та інших подібних, повідомляє

На разі не відомо також, з допомогою якої техніки цю конструкцію будуть піднімати і встановлювати на стіни собору Нотр-Дам де Парі.

Філіпп Гурмен, експерт по дереву, який залучений до відновлювальних робіт у соборі, визначив, що столярні роботи у храмі зможуть розпочатися не раніше 2022 року. Причиною є не деревина, а рідкісний камінь, який використовувався для таких робіт у той час. Чимало каменів після пожежі 2019 року сильно постраждали і потребують заміни.

Дерев'яну крокву прикрасили дубовою гілкою
Дерев’яну крокву прикрасили дубовою гілкою

Еманюель Макрон, Президент Франції, сподівається, що Паризький Нотр-Дам відчинить двері відвідувачам у 2024 році. Цього року мають відбутися Олімпійські ігри в Парижі. Цей термін чимало експертів вважають нереальним.

На сьогодні ще тривають роботи з демонтажу розплавлених риштувань, що були встановлені для реконструкції шпиля, через яку і сталася пожежа, а над очищенням частини склепіння собору від наслідків пожежі продовжують працювати 35 промислових альпіністів.

Старовинний орган, який налічує 8000 труб, забрали в ремонт ще на початку серпня.

 

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.