У Горішніх Плавнях помер лелека, в якого школярка кинула каменем

У Горішніх Плавнях дівчинка кинула камінь в лелеку, який був символом містечка. Йому зробили операцію, але врятувати птаха не вдалося.

У Горішніх Плавнях помер лелека, в якого учениця 6-го класу місцевої школи кинула камінь. Місцеві мешканці рятували птаха як могли: надали медичну допомогу в місцевій ветеринарній клініці, потім відправили до Києва, де йому зробили операцію, але травма була не сумісна з життя.

Бузьок Гоша був “талісманом” міста, птаха всі любили і підгодовували. Людей він не боявся, легко йшов до рук. Така довірливість коштувала лелеці життя.

Подія трапилася 6 жовтня – школярка з 6-го класу кинула в птаха камінь і травмувала ногу.

Близько 12-ї години надійшов дзвінок до місцевої клініки “Кіт Бегемот”. У птаха через удар був складний відкритий перелом гомілкової кістки. Ветеринари клініки надали Гоші першу медичну допомогу, наклали гіпс, були забезпечені антибіотики та інші лікарські препарати.

Ветеринари стверджують, що для лелеки перелом кінцівок є смертельно небезпечним. Лелеку відвезли до Києва, де йому зробили складну операцію, але 12 жовтня Гоша помер.

Люди збирали гроші на лікування птаха всім містечком.

На батьків школярки, що травмувала птаха, склали протокол про неналежне виконання батьківських обов’язків. Обставини події в поліції ще з’ясовують.

Як розповідають очевидці, це трапилося на території школи. Дехто припускає, що дівчинка хотіла відігнати птаха, але не розрахувала сили. З школяркою працює психолог навчального закладу.

В Україні з великою шаною ставляться до лелек. В народі вважається, що лелека символізує сімейне щастя, любов до батьків, рідного краю та Батьківщини.

Того, хто зруйнує гніздо цього благородного птаха чи підніме на нього руку, переслідуватимуть невдачі та злидні.

Наразі деякі мешканці міста навіть пропонують увіковічнити Гошу на муралі.

Схожі статті

Сумська розповіла, що дочка залишила їй перед тим, як покинути маму заради москви: на згадку від Паперної

Відома українська акторка Ольга Сумська вперше за довгий час публічно пригадала про свою старшу дочку та розповіла про спогад, який залишився від спадкоємиці.

Куди так швидко летить час: 42-річна Лілія Ребрик тільки народила, а найменшій донечці вже місяць (ФОТО)

Відома телеведуча Лілія Ребрик святкує 1 місяць своєї найменшої донечки: зірка показала у соціальних мережах, як проводить час зі всіма своїми доньками. Подробиці.

Аніта Луценко одягла червоний купальник із “Рятувальників Малібу” та показала свій шовковий персик (ФОТО)

Відома фітнес-тренерка Аніта Луценко вразила своїх підписників зовнішнім виглядом: в якому образі з'явилась спротсменка та чим саме здивувала шанувальників?