Стало відомо, кому в наступному році підвищать пенсію

Уряд продовжив доплати пенсіонерам старше 80 років в сумі 500 грн, запроваджені 1 квітня 2020 року, на 2021 і наступні роки

Українські пенсіонери, яким більше 80 років, в наступному році продовжуватимуть отримувати по 500 грн доплати до пенсії щомісяця.

Кабінет міністрів прийняв рішення продовжити запроваджені у квітні поточного року щомісячні компенсаційні виплати найстарішим українцям. Відповідна постанова №849 опублікована на «Урядовому порталі».

Так, відповідно до тексту цієї постанови, впроваджена з 1 квітня цього року щомісячна доплата пенсіонерам старше 80 років продовжена на 2021 рік, а також на наступні роки.

Пенсія
Пенсія

Доплати стареньким з 1 березня 2021 року будуть відбуватися наступним чином: пенсіонерам, яким виповнилося 80 та більше років і у яких пенсійна виплата не досягає розміру встановленої законом середньої зарплати, кожного місяця доплачуватимуть до пенсії до 500 грн. Якщо навіть з урахуванням цієї доплати, і інших доплат, загальний розмір пенсії буде менше 2600 грн, пенсіонер отримуватиме ще одну доплату, щоб розмір його доходу дорівнював цій сумі.

Також з 1 липня 2021 року в Україні запроваджується компенсаційна щомісячна виплата у сумі до 400 грн пенсіонерам, яким виповнилося 75 років, у яких розмір пенсії менший розміру середньої зарплати. Пенсіонерам старше 75 років, розмір пенсії яких менше 2500 грн з урахуванням навіть цієї доплати, буде встановлена ще одна доплата до пенсії, щоб їхній загальний дохід дорівнював цій сумі.

Нагадаємо, з 1 вересня цього року мінімальний розмір пенсії в Україні зріс на 110 грн і наразі дорівнює 2000 грн. Середній розмір пенсійної виплати українців, за даними Пенсійного фонду, дорівнює 3400 грн. Тим часом мінімальний розмір зарплати в країні з 1 вересня поточного року становить 5000 грн.

Схожі статті

Екс-чоловік Лорак Мурат Налчаджиоглу офіційно розлучився: як відреагувала на це колишня дружина Лілія Реус

10 місяців тривав офіційний шлюб турецького бізнесмена Мурата Налчаджиоглу та візажистки Лілії Реус. Фактично пара розлучилася через 5 місяців після весілля.

Артист чи удавальник? Чому Артема Пивоварова звинувачують у кривляннях та як він перепрошував у хейтерів

32-річного виконавця здавалося обожнює вся країна. Проте, навіть у цього талановитого чоловіка є хейтери, що буквально переслідують артиста.

Євген Кошовий розсекретив, ким хоче стати його 16-річна дочка і оцінив її амбіції: “Стадіон, то стадіон”

Знаменитий український комік Євген Кошовий висловився на рахунок майбутнього своєї дочки та розповів, ким вона збирається стати у майбутньому.

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?