Перехід на літній час 2022 в Україні: коли переводити годинник, назад чи вперед

Перехід на літній час 2022 в Україні відбудеться вже наприкінці першого місяці весни – березня. Дізнайтеся, коли і куди переводити годинники – назад чи вперед.

В Україні триває війна, однак перехід на літній час 2022 все одно запланований. Не виключено, що в майбутньому українська влада відмовиться від літнього часу через воєнну агресію росії.

Коли переходити на літній час 2022 в Україні

Перехід на літній час 2022 в Україні пройде вночі в з суботи на неділю, в останні вихідні березня – 27 числа о третій годині ночі треба перевести годинники на годину вперед. За законодавством, це буде скасуванням зимового часу, проте насправді скасування лише тимчасове, адже восени вже літній час скасовуватиметься.

Чи відмінять перехід на літній час в Україні 2022

Ще з 1996 року єврокомісія хоче відмінити перехід на літній і зимовий час. Останній раз переводити годинники мали 2021-го, проте є багато нюансів. Через те, що на території Європейського Союзу простягаються одразу три часових пояси, і не між усіма країнами-членами ЄС панує єдність, процес остаточного скасування загальмувався і зрушився до 2026 року.

Коли переводять годинник на зимовий час 2021
Перехід на літній час 2022 в Україні

Наразі в умовах війни, яку росія розв’язала проти України 24 лютого, питання, чи переходитимуть українці на зимовий час восени або ж залишать літній – відкрите.

Зауважимо, що оскільки перехід на літній час 2022 в Україні відбувається о 03:00, варто заздалегідь подбати про переведення стрілок годинників на годину вперед, аби прокинутися в актуальний час. Втім, це якщо взагалі вдасться поспати, адже ніхто не знає, де і коли лунатиме чергова сирена повітряної тривоги. А у сучасних смартфонах час має перевестися автоматично.

Схожі статті

Тіна Кароль показала, як має виглядати справжня “жінка на мільйон”: стерва, на яку хочеться дивитися (ФОТО)

Усі, хто уважно стежить за творчістю Тіни Кароль, знають, що артистка не шкодує грошей на свої сценічні костюми. Лише один плащ для кліпу "Стерва" обійшовся артистці у кругленьку суму.

Ірина Горова розповіла, чи шкодує, що Потап став батьком її сина Андрія: “Гени, звісно, взагалі клас”

У нещодавньому інтерв'ю ексдружина репера Потапа відверто розповіла про взаємини єдиного сина Андрія із батьком. Хлопець зізнався, що повпливало на якість їхніх стосунків.

“У саму десяточку”: Катерина Бужинська відзначила річницю весілля із чоловіком-іноземцем – як це було

Українська співачка Катерина Бужинська у 10 річницю шлюбу з чоловіком-іноземцем оприлюднила фото з їхнього весілля, яке з розмахом пройшло Болгарії 23 квітня 2014 року.

Тимчасовий американець Олександр Еллерт з “Холостячки” заявив, що на ньому тримається економіка США

Ексбойфренд акторки Ксенії Мішиної Олександр Еллерт розповів про фінансові труднощі життя в Америці. Як шоумен виїхав за кордон під час повномасштабного вторгнення?