ЗНО-2021: чи стане легше вступити?

Вступ до ВУЗів завжди хвилюючий час для абітурієнтів та їх батьків. Але хто сказав, що шлях до освіти має бути легким?

Схоже саме так думали представники МОН, коли готували нові правила вступу. Таким чином, з наступного року абітурієнтів чекає кілька нововведень.

 

І перше стосується іспиту з української мови та літератури. Якщо попередні роки на ЗНО складали один іспит, який включав в себе питання з мови та літератури, то тепер іспитів буде 2. Один, для базового рівня, буде виключно з мови. А інший, складніший і складатиметься з питань з мови і літератури.

Такий вигляд матиме ЗНО з української мови
Такий вигляд матиме ЗНО з української мови

Те саме стосуватиметься і ЗНО з математики. Його рівень складності залежатиме від того, на яку спеціальність вступатиме випускник. І це видається логічним.

 

Друге нововведення стосується кількості предметів. Що виноситимуться на ЗНО. Точно відомо, що їх буде 4. З обов’язкові і один додатковий за необхідності.

До обов’язкових належатимуть: українська мова або українська мова і література, математика, залежно від спеціальності майбутнього абітурієнта, історія України або англійська мова.

Які предмети складатимуьб на ЗНО-2021
Які предмети складатимуьб на ЗНО-2021

Все, ніби, прекрасно. Технарям не треба вчити додатковий матеріал з літератури, а гуманітаріям – додаткові теми з математики. Але виникає просте питання: як бути тим, кому при вступі потрібно складати фізику і хімію або хімію і біологію. Як бути таким випускникам, якщо додатковий предмет можна обрати лише один.

 

Це питання ще належить вирішити працівникам МОН і чим раніше вони це зроблять, тим легше пройде наступна сесія ЗНО.

 

Окрім змін щодо предметів, у МОН ще пропонують дозволилти подавати документи до українських ВИШів абітурієнтам з тимчасово окупованих територій. Для цього потрібно мати лише документ про повну середню освіту, виданий українською мовою і хоча б один додаток ЗНО.

 

Тобто, маємо наступну ситуацію: українські абітурієнти муситимуть складати 4 предмети на ЗНО, а вступники з окупованих територій – мати лише один додаток ЗНО і все, вступають на одному рівні з усіма.

 

Є над чим подумати. Тож чекаємо на вступну кампанію 2021 року і подивимося як ці зміни втілили в життя. І чи втілили взагалі.

Схожі статті

Вікторія Маремуха, Євген Клопотенко та Леся Нікітюк: чому все більше зірок обирають вільні стосунки?

Модель класичної родини обирають більшість сімей. Проте, є виключення. Деякі українські зірки обрали для себе вільні стосунки, але чому вони зробили такий вибір?

Вікна з квартири колишньої дружини Дзідзьо виходять на маєток Андрія Данилка: як виглядає будинок Сердючки

Співачка Slavia поділилась знімками зі свого вікна, як виявилось, артистці відкривається вигляд на розкішний будинок на Хрещатику, в якому живе Андрій Данилко. Як виглядає квартира знаменитості?

Камалія вразила розкішним образом у мілітарі стилі: ось яку красу проґавив бізнесмен Мохаммад Захур

Камалія, як і більшість українських виконавців, активно долучається до благодійних заходів, що присвячені зборам коштів на потреби ЗСУ. Днями зірка показала ефектний образ на одному з таких вечорів.

Найсильніша людина світу Василь Вірастюк ефектно “перепросив” перед Іво Бобулом: і Потапу теж дісталося

Чоловіки ніяк не можуть залишити конфлікт, що трапився понад 8 років тому. Іво Бобул хоче особистих та щирих вибачень, а Вірастюк не розуміє, чому повинен просити пробачення.