Скоро по 2400 гривень: українцям оголосили про нові пенсії. Хто отримає і коли?

Традиційно перед виборами виникає питання підвищення пенсій. Нинішні вибори до органів місцевого самоврядування не виняток − за тиждень перед виборами українським пенсіонерам розказали хто, коли і на скільки може розраховувати у питанні зростання пенсій. 

Про це розказав радник міністра соціальної політики Микола Шамбір Ютюб каналу «Дом».

Підвищення пов’язане зі збільшенням прожиткового мінімуму, яке відбудеться у грудні цього року.

Він також запевнив, що  у наступному році треба очікувати підвищення прожиткового мінімуму двічі – у липні і у грудні.

Вже з січня цього року підвищення пенсій відбудеться для пенсіонерів, які на сьогодні при стажі 30-35 років мають мінімальну пенсію (2000тис грн). Підвищення буде на 400 грн. Отже з 2000 грн їх пенсія зросте до 2400грн. Це можливе тільки для деяких категорій пенсіонерів.

Було обіцяно таке

Також речник повідомив, що Верховною Радою прийнята постанова, відповідно до якої з 1 березня наступного року індексація пенсій стане щорічною для усіх категорій пенсіонерів.

Питання про індексацію пенсій дискутується  уже тривалий час, але нарешті по ньому дійшли згоди.

За попередніми підрахунками, після індексації пенсія зросте на 11%. Такі розрахунки робляться на основі змішаного коефіцієнту зростання індексації за минулий рік – 50% і зростання середньої заробітної плати за три попередні роки -50%. Отже, у підсумку виходить 11 %.

«Це буде суттєве збільшення», − підсумував Шамбір.

Одночасно з цим ростуть ціни. Уже зросли ціни на основні продукти – хлібо-булочні вироби, цукор, яйця. Соціологи б’ють на сполох: за межею бідності офіційно знаходиться більше 50% українців.

Схожі статті

Анастасія Приходько заговорила про позашлюбну дочку від Меладзе і вразила зізнанням: “Тепер живіть із цим”

Відома українська співачка Анастасія Приходько відреагувала на новини від російської преси про позашлюбну дочку Костянтина Меладзе. Яке відношення це має до артистки?

Тіна Кароль показала, як має виглядати справжня “жінка на мільйон”: стерва, на яку хочеться дивитися (ФОТО)

Усі, хто уважно стежить за творчістю Тіни Кароль, знають, що артистка не шкодує грошей на свої сценічні костюми. Лише один плащ для кліпу "Стерва" обійшовся артистці у кругленьку суму.

Ірина Горова розповіла, чи шкодує, що Потап став батьком її сина Андрія: “Гени, звісно, взагалі клас”

У нещодавньому інтерв'ю ексдружина репера Потапа відверто розповіла про взаємини єдиного сина Андрія із батьком. Хлопець зізнався, що повпливало на якість їхніх стосунків.

“У саму десяточку”: Катерина Бужинська відзначила річницю весілля із чоловіком-іноземцем – як це було

Українська співачка Катерина Бужинська у 10 річницю шлюбу з чоловіком-іноземцем оприлюднила фото з їхнього весілля, яке з розмахом пройшло Болгарії 23 квітня 2014 року.

Тимчасовий американець Олександр Еллерт з “Холостячки” заявив, що на ньому тримається економіка США

Ексбойфренд акторки Ксенії Мішиної Олександр Еллерт розповів про фінансові труднощі життя в Америці. Як шоумен виїхав за кордон під час повномасштабного вторгнення?