Зеленський у виступі в ООН згадав про Росію: деталі

Володимир Зеленський записав виступ для віртуального засідання Генасамблеї ООН. В ньому він закликав членів організації звернути увагу на російську агресію щодо України.

Президент України Володимир Зеленський записав виступ для засідання Генеральної Асамблеї ООН в форматі онлайн з нагоди відзначення 75-ї річниці організації.

Глава України в своєму виступі відзначив, що ще минулого року ніхто не міг уявити, що 2020 рік влаштує такий потужний краш-тест для всього світу, – пише прес-служба Офісу президента.

Світ у ХХІ столітті сповнений агресії, конфліктів, диктатури та порушень прав людини, підкреслив Зеленський.

Також президент торкнувся у виступі теми анексії Криму та військової агресії Російської Федерації на Донбасі. Він вважає, що такі дії РФ свідчать про те, що людство належним чином не засвоїло трагічний урок Другої світової війни.

Це не тільки війна в Україні, впевнений Зеленський.

«Це війна в Європі. І це не просто посягання на суверенітет незалежної держави, це схоже на спробу повернутися до поділу сфер впливу у світі», — сказав український президент.

Сучасний світ не менш складний, ніж 75 років тому, відзначив президент. Успіхи людства дуже значні: воно підкорило вершини і занурилося в глибокі траншеї, полетіло в космос, а також може проводити таке важливе засідання світових лідерів дистанційно.

Зеленський зазначив, що пандемія коронавірусу в світі стала справжнім шоком для всіх держав й закликав членів організації припинити суперечки та об’єднати зусилля задля досягнення реальних помітних результатів.

Глава України запропонував не тільки повернутися до цілей та принципів Статуту Організації, але й розпочати їхнє постійне та повне впровадження.

Схожі статті

Без допомоги професійного стиліста: друга колишня Мурата Налчаджиоглу сама зробила собі зачіску і макіяж

Колишній чоловік Ані Лорак – турецький бізнесмен Мурат Налчаджиоглу будує нові стосунки з моделлю. А чим у цей час займається його колишня друга дружина – візажистка Лілія Реус?

тало відомо, як насправді діти Павліка ставляться до його четвертої дружини – чесна відповідь Репяхової

Український співак Віктор Павлік одружений вчетверте. Від кожної жінки в артиста народилося по одній дитині. Які стосунки між дітьми артиста та чи спілкуються вони з його молодою амбітною дружиною?

Ракурс підвів: Настю Каменських привітали з першою вагітністю, але насправді це промах стилістів (ФОТО)

Чутки про можливу вагітність співачки Насті Каменських продовжують ширитись мережею. Як виявилось, причиною подібних закидів стали невдало підібрані образи стилістів.

А-ля Мадонна: 54-річна Ірина Білик кардинально змінила стиль – насамперед заворожує її зачіска та взуття

Українська співачка Ірина Білик обожнює експериментувати із образами. Чим цього разу здивувала своїх фанів знаменитість? Як змінилася зірка після макіяжу від модного стиліста?