ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України: війна б’є по гаманцю кожного

Війна та пов'язані з цим проблеми з постачанням продуктів харчування вплинули на зростання цін в українських магазинах. Дізнайтеся, що подорожчало найбільше.

З початком повномасштабного російського вторгнення з метою стабілізувати економіку держава врегулювала ціни на окремі категорії товарів. Тим не менш, подорожчання все одно відбулося.

Овочі

Найбільше зростання цін торкнулося овочів. У порівнянні з аналогічним періодом в минулому році овочі подорожчали щонайменше на 77%. Сильніше за все тенденція торкнулася огірків, помідорів, баклажанів та кабачків. Все через окупацію південних регіонів країни, логістичні проблеми, підвищення вартості енергоносіїв.

ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України
ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України

Крупи

В ціні піднялися не лише овочі. Суттєво подорожчала гречка, яку сьогодні дедалі важче знайти на полицях магазинів, а там, де вона є, цінники доходять до 90 гривень за кілограм. Рис теж нині недешевий – за кілограм довгого рису покупцям доводиться викладати під 60 гривень.

Сіль

Після зупинки комбінату “Артемсіль” в місті Соледар Донецької області в супермаркетах майже не залишилося звичайної та звичної для більшості українців кам’яної солі. Дефіцит перекривають імпортом, але безслідно для ціноутворення це не пройшло.

Цукор

Ще один продукт, ціни на який підвищилися – цукор. Середня вартість кілограму цукру наразі складає майже 30 гривень.

ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України
ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України

Соняшникова олія

Суттєво подорожчала звичайна рафінована олія. Купити “Олейну” в фасовці по 850 мілілітрів сьогодні можна не менше, ніж за 62 гривні.

Ціни на інші види продуктів зросли на 13-22%. Виключенням виявилися лише курячі яйця – завдяки великим обсягам пропозиції на внутрішньому ринку.

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.