Ринок праці в Україні: названі ТОП-5 робітничих професій, де найвищі зарплати в умовах війни

Війна в Україні змусила вітчизняний ринок праці швидко адаптуватися до нових умов, щоб подолати кризу, яку оцінюють як найпотужнішу за останні 10 років.

На ринку праці через війну почали з’являтися нові тенденції, змінилася поведінка роботодавців та шукачів, бізнес частково припинив своє існування, а ті, хто “вижив” – активно оптимізують свою діяльність. Багато спеціалістів втратили роботу через скорочення або переїзд, проте попит на сьогоднішній день значно перевищує пропозицію.

Кадровий портал grc.ua провів аналіз відкритих вакансій, який показав, що збільшилися зарплати фахівців робітничих спеціальностей. Наразі середня зарплата становить 13700 гривень, а стартує від 8900 гривень. Саме таких пропозицій більшість. Робота з високим заробітком – велика рідкість. Так, лише у 9% об’яв пропонують оклад від 26800 гривень.

Названі 5 робітничих професій з найвищими зарплатами в Україні
Названі 5 робітничих професій з найвищими зарплатами в Україні

ТОП-5 робітничих професій з найвищими в Україні зарплатами

Значно впливає на рівень заробітної плати спеціалізація. Названі 5 робітничих професій, фахівцям яких пропонують найбільші оклади:

  • механіки отримують середній місячний дохід в розмірі 20800 гривень;
  • слюсарі знаходяться на одному рівні з механіками;
  • налагоджувальники верстатів, автоматів, станків можуть розраховувати на зарплату 18500 гривень;
  • операторам верстатів пропонують по 15500 гривень за місяць;
  • різноробочі, електромонтери і кабельники можуть отримувати близько 14000 гривень.

Найменша зарплата у розрізі робітничих спеціальностей сьогодні пропонується укладальникам-пакувальникам та комплектувальникам – по 10100 гривень.

Названі 5 робітничих професій з найвищими зарплатами в Україні
Названі 5 робітничих професій з найвищими зарплатами в Україні

На думку експертів, у сучасних реаліях попит на таких працівників зростатиме, при цьому конкуренція між ними не надто висока, тож з працевлаштуванням проблем не має бути.

Схожі статті

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?

Фіналістка “Холостяка” Яна Соломко вдруге вийшла заміж та поділилася кадрами зі свята: знову дружина

Знаменита співачка Яна Соломко, яка не так давно оскандалилася в Україні через свою позицію, знову вийшла заміж. Ексклюзивними кадрами з торжества вона поділилася 27 березня.

“Дика Ребрик у строю”: 42-річна Лілія Ребрик сміливо продемонструвала себе в боді після третіх пологів

15 березня 2024 року ведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку, а вже за два тижні з'явилася на фото в ефектному образі, що підкреслює фігуру.

Нова коханка Мурата Налчаджиоглу виклала в мережу нові спільні фото: вже вивів у світ, як нову дружину

Ще кілька місяців тому турецький бізнесмен Мурат Налчаджіоглу з'являвся на публічних заходах і освідчувався зовсім іншій жінці. Все дуже круто змінилося.