День Конституції України 2022: чи буде вихідний та як буде проходити свято в умовах комендантської години?

Традиційно 28-го червня ми відзначаємо День Конституції. Це свято особливо важливе сьогодні, коли кожен українець докладає максимум зусиль для перемоги.

Традиційно 28-го червня ми вшановуємо день, коли був прийнятий головний закон України. Історія свята така: здобувши незалежність у 1991-му році, у молодої нашої держави тривалий час не було конституції. Користувалися радянською. Втім, у ніч з 27-го на 28-ме червня 1996 року депутати Верховної Ради таки ухвалили її.

Цікаво, що Україна стала останньою з колишніх республік СРСР, яка прийняла конституцію, але свято цього визначного державотворчого кроку зафіксовано у самому документі, у статті 161.

День Конституції 2022: чи буде вихідний

Якщо кожного року 28 число вважалося святковим, народ відпочивав, то у зв’язку з воєнним станом, у 2022-му – це звичайний робочий день. Оплачуватися він також буде у звичайному порядку.

Зауважимо, що це не перше державне свято, яке цього року не відзначають. Не було додаткового вихідного на Трійцю, а також скасувалися класичні травневі гуляння.

Зверніть увагу, що не в усіх містах можна влаштовувати святкування після 23:00, у зв’язку з комендантською годиною. Крім цього, не рекомендується відвідування річок, заплав, озер через високу вірогідність замінування місцевості. Перед походом на пляж неодмінно перевірте, чи був здійсненний його огляд рятувальниками.

Нагадуємо, що іде 124-й день героїчного спротиву нашого народу російській агресії. Вчора ворог поставив під удар Київ, регулярно намагається погіршити ситуацію на сході нашої держави.

Тримаємося, і все буде Україна!

Схожі статті

Вікна з квартири колишньої дружини Дзідзьо виходять на маєток Андрія Данилка: як виглядає будинок Сердючки

Співачка Slavia поділилась знімками зі свого вікна, як виявилось, артистці відкривається вигляд на розкішний будинок на Хрещатику, в якому живе Андрій Данилко. Як виглядає квартира знаменитості?

Камалія вразила розкішним образом у мілітарі стилі: ось яку красу проґавив бізнесмен Мохаммад Захур

Камалія, як і більшість українських виконавців, активно долучається до благодійних заходів, що присвячені зборам коштів на потреби ЗСУ. Днями зірка показала ефектний образ на одному з таких вечорів.

Найсильніша людина світу Василь Вірастюк ефектно “перепросив” перед Іво Бобулом: і Потапу теж дісталося

Чоловіки ніяк не можуть залишити конфлікт, що трапився понад 8 років тому. Іво Бобул хоче особистих та щирих вибачень, а Вірастюк не розуміє, чому повинен просити пробачення.

Кароль і Полякова пасуть задніх: Дорофєєва “обскакала” колег та зібрала 6000000 гривень за півтори години

Відома українська співачка Надя Дорофєєва та блогер Міша Лебіга встановили абсолютний рекорд. За півтори години прямого ефіру інфлюенсери зібрали 6 мільйонів гривень.