Нас знов без нас оженили: в Україні з листопада ціна на газ зросте втричі

Чого чекати в платіжках і чи буде виходом знайти на ринку іншу компанію постачальника газу?

Ціна на газ для населення з 1 листопада зросте на третину. Про це повідомляє НАК «Нафтогаз».

Відтак, з наступного місяця ціна за один куб.м. становитиме 6.33 грн (з ПДВ, але без ціни на транспортування), що на 35 відсотків більше за попередню.

Збільшився й річний тариф. У жовтні він становив 5.24 грн за куб.м., а у листопаді буде 6.45 грн. за куб.м.

Працівник газорозпридільчої компанії

А ще «Нафтогаз» підвищив ціну для виробників тепла. Собівартість тепла, яке виробляють «Теплокомуненерго» становить 80 відсотків, тож це призведе до зростання ціни за опалення.

У самій компанії здорожчання пояснюють збільшенням ринкової оптової ціни і сезонним фактором.

На сьогодні «Нафтогаз» – не єдиний постачальник палива. З липня українці отримали можливість самостійно поміняти компанію постачальника. Для цього потрібно звернутися на адресу компанії із заявою. Компанія має 20 днів для того, щоб розглянути заяву. Якщо вам відповіли, то ви підписуєте безстрокову угоду, яка діє до тих пір, поки ви не вирішили знову змінити постачальника.

Втім, у більшості компаній постачальників ціна на газ ще більша. До прикладу, “Газпостачсервіс”  пропонує купувати газ за 7,03 грн , “Асканія Енерджі” – 7,25 грн, “Івано-Франківськ газзбут”, “Хмельницькгаззбут”, “Чернігівгаззбут”, “Миколаївгаззбут” — 8,8 грн. за один куб.м.

Перший заступник голови Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко у своєму Фейсбуку написав про ціну на газ для населення в Київській області в листопаді: «Ціна на газ – 8,82 грн. Тариф на доставку – 0.97. Кінцева ціна – 9,79 грн за куб.”

Для більшості споживачів України ціна на газ буде близько 8,5 грн. за куб.м. Це так само, як у минулому році. Хоча раніше прем’єр-міністр Д. Шмигаль запевняв, що вона не перевищить 7 грн за 1 куб.м.

Схожі статті

Теж покинула Україну і гайнула одразу до чоловіка: Каменських несподівано засвітилася за кордоном з Потапом

Після чуток про розставання, співачка Настя Каменських несподівано засвітилася з Потапом. Що робили "колишні" чоловік та дружина на одній кухні? Та хто в той момент був поруч?

Наталія Сумська розповіла про пророцтво, яке почула її мама, а потім і вона: “Прийде на світ Божий”

Знаменита українська акторка Наталія В'ячеславівна Сумська розповіла про неймовірну подію, яка сталася у житті її покійної матері Ганни Іванівни.

Оля Фреймут показала, як змінилася закордоном: обличчя, де час залишив слід, а не лікар уколами ботоксу

Телеведуча Оля Фреймут вперше за довгий час знялася у професійній фотосесії. Як відреагували на нові знімки знаменитості, її шанувальники? Читай далі у матеріалі.

Уникаємо психологічних проблем: Дмитро Карпачов назвав 3 казки, які не варто читати дітям та пояснив чому

Казки відкривають дітям усесвіт, де можливі всілякі пригоди та чудеса. Проте, виявляється, книжки, що ми читаємо дітлахам, потрібно ретельно обирати.

Екс-чоловік Лорак Мурат Налчаджиоглу офіційно розлучився: як відреагувала на це колишня дружина Лілія Реус

10 місяців тривав офіційний шлюб турецького бізнесмена Мурата Налчаджиоглу та візажистки Лілії Реус. Фактично пара розлучилася через 5 місяців після весілля.

Артист чи удавальник? Чому Артема Пивоварова звинувачують у кривляннях та як він перепрошував у хейтерів

32-річного виконавця здавалося обожнює вся країна. Проте, навіть у цього талановитого чоловіка є хейтери, що буквально переслідують артиста.