Італійці заманюють на постійне місце проживання: сподіваються врятувати вмираючі села

Місцева влада італійського села Санто-Стефано-ді-Сессаніо прийняла рішення залучати до відродження місцевості мешканців інших територій Італії, громадян ЄС та інших іноземців з довгостроковим дозволом на проживання.

У мальовничому селі, що на вершині пагорба в регіоні Абруццо, наразі мешкає 115 осіб, 41 з яких старше 65 років. Ще 13 молодих людей молодші 20 років.

Програма, яку розробила місцева влада передбачає щорічне виділення 8 тис євро протягом трьох років або одноразовий грант у сумі 20 тис євро. Також влада зобов’язується забезпечити житлом за символічну орендну плату. Загальний кошторис проєкту становить 44 000 євро.

Умовою участі в проєкті є  те, що претенденти можуть переїхати лише з місця, де населення не менше 2 000. Також у Санто-Стефано-ді-Сессаніо потрібно буде прожити  мінімум п’ять років і відкрити власний бізнес. Про те, які напрямки підприємництва можна започаткувати у  цій місцевості і чи буде цьому сприяння не відомо.

Вік претендентів, бажаючи переїхати у село повинен бути від 18 до 40 років.

Заяви на участь в ініціативі потрібно подати до 15 листопада 2020 року.

Довідка: Регіон Абруццо розташований на Півдні країни, на узбережжі Адріатичного моря. Місцевість вкрита горбами і пагорбами. Мешканці займаються землеробством, зокрема, виноробством, тваринництвом і риболовством. Розвинена туристична галузь.

 

Схожі статті

Він красивий: Тіна Кароль поділилася рідкісним фото 15-річного сина, який зараз живе не в Україні

Відома українська співачка Тіна Кароль показала шанувальникам, як підріс її 15-річний син Веніамін. Хлопець вже протягом кількох років живе та навчається у Великій Британії.

Надя Дорофєєва розповіла про весілля з Мішею Кацуріним: двічі розлученим батьком двох маленьких дітей

Відома українська співачка Надя Дорофєєва вперше прокоментувала своє таємне весілля з ресторатором Мішею Кацуріним та зізналась, чи поладнала з дітьми коханого від першого шлюбу.

Чи повернеться колись Дзідзьо і чому він цього не хоче? Плани співака вийшли назовні: “Будуть інші часи”

2 роки тому Михайло Хома повідомив про те, що ставить на паузу сценічну діяльність його персонажа Дзідзьо. Увесь цей час артист виступав під своїм справжнім ім'ям з доволі серйозною програмою.