Ціни на гречку злетіли: де в Україні дешево купити гречку — огляд цінників у супермаркетах в різних областях

Ціни на гречку злетіли. Така новина мало кого порадує, адже ця крупа — основа столу кожної української родини. Дізнайтеся, як глобально змінилася ситуація та які зараз цінники висять у регіональних магазинах.

Ціни на гречку злетіли. Такі повідомлення у новинах українці вже звикли бачити роками. Тим не менш, цього року ситуація в умовах війни набагато серйозніша, ніж коли-небудь була у нашій країні.

Ціни на гречку злетіли: як змінювалася вартість

Для того, щоб предметно поринути у проблему збільшення цін, слід проаналізувати, як вони змінювалися з впливом війни. Щасливий 2021-й рік ми завершували з такими цінниками:

У мережі супермаркетів “Novus” — вартість гречаної крупи становила 45,19 грн/кг (грудень 2021 року 45,93 грн/кг). В оптових “Metro” пакунок можна було знайти за 45,20 грн/кг (грудень 2021 року 45,20 грн/кг), а в “Auchan” — 54,30 грн/кг (грудень 2021 року 50,37 грн/кг). Тоді навіть така вартість здавалася вельми великою, як для країни-аграрія.

Нині ж ситуація кардинально змінилася. Економічний портал “Мінфін”, станом на 15.08.2022, говорить нам про таку ситуацію: ціни на гречку злетіли, але в певних торговельних мережах, цифри пішли на спад: у “Metro” ви могли бачити кіло за 88,50 грн, в “Auchan” за 78,40 грн.
Найбільше приголомшив “Varus”, де за кіло просили 115,00 грн.

Де в Україні дешево купити гречку

Як показує графік, наведений порталом, вартість гречки за кілограм дійсно найбільше злетіла у липні цього року.

Ціни на гречку злетіли? Реальна ситуація у регіонах

Редакція “Сенсація” поцікавилася проблемою, яка нині цікавить кожного українця та подивилася у місцевих магазинах цінники на гречку у Дніпропетровському, Одеському та Київському регіонах.

У магазині “Точка” за кіло найсмачнішої крупи просять 92,50 гривні. А ось у “Лотку”, в Ірпені, за неї ж хочуть 97,60 гривень. Місцеві бідкаються, мовляв, у цій мережі завжди економити не виходило, а у маленьких прибудинкових кіосках і взагалі кашу не знайти.

Де в Україні дешево купити гречку

Аби дешевше взяти гречку, ідуть у “Novus”, там беруть кілограм найпростішого бренду за 88 грн. Проте, на полицях частіше за все буває продукт, фасований по 400 грам (пакетики по 100 грам для швидкого приготування). Він виходить близько 70 гривень.

У Дніпропетровській області за ті ж чотири пакетики швидкого приготування коштують 52,90 грн у “Varus”. За 900 грам — 99, 90 та 115 гривень, і 21,60 за пачечку миттєвого заварювання.

Де в Україні дешево купити гречку

Чи побачимо ми через місяць нові заголовки “Ціни на гречку злетіли”? Це питання часу. Експерти ж заспокоюють, що після збору врожаю, вартість має впасти на 20-30%.

Схожі статті

Реальна людина: як виглядає та сама Ніно з хіта Олега Винника, який присвятив цю пісню не дружині

Дискографія відомого співака Олега Винника налічує понад 80 пісень, за цей час деякі з них стали справжніми хітами. Артист розповів, хто ж був його музою у створенні легендарного треку "Ніно".