“Підняти зарплати пожежним” і ще 3 вагомі петиції, які важливо підписати українцям у 2022 році

З 24 лютого 2022 року життя українців змінилося назавжди. Під час війни, яку розв'язала росія, громадяни України активно проявляють свою громадянську позицію та пропонують уряду розглянути ряд важливих петицій.

Сенсація зібрала ТОП-4 вагомих петиції з сайту Офіційного інтернет-представництва Президента України, які важливо підписати українцям у 2022 році. Році супротиву російським окупантам.

Підняти заробітну плату пожежним

18 липня на сайті електронних петицій з’явилася пропозиція підняти заробітну плату пожежникам до рівня 20000 гривень. Текст петиції:

“Хочу підняти питання про зарплатню пожежних, їхня з/п була завжди маленькою, окрім воєнного стану”.

На даний момент петиція зібрала половину з необхідної кількості підписів.

Підняти мінімальну пенсію до мінімальної зарплати

20 травня ініціювали петицію про збільшення розміру мінімальної пенсії, яка наразі становить 2027 гривень. Важко не погодитися, що в умовах постійного зростання цін на продукти, ліки та комунальні послуги з такою сумою в гаманці не проживеш, як наголошує автор петиції:

“Підняти мінімальну пенсію до мінімальної зарплати 6500 гривень та проіндексувати всі пенсії. Пенсіонери повинні теж жити, а не вмирати в лікарнях, бо немає за що купувати ліки”.

Петиція чекає на ваш підпис.

Скасувати безвізовий режим з Білоруссю

Як показали кілька місяців повномасштабної війни росії проти України, Білорусь теж бере участь у ворожих діях проти українського народу, хоч і пасивно. Крім того, під виглядом білорусів не виключений в’їзд до України громадян росії. У зв’язку з цим 4 липня зареєстрована відповідна петиція:

“Вільний в’їзд громадян Білорусі загрожує національній безпеці. Білорусь пасивно бере участь у нападі на України тим, що дозволяє робити все, що шкодить нашій країні”.

Заборонити зменшення зарплати працівникам освіти

Надважливе питання в умовах знищення української культури – освіта громадян. З цього приводу з’явилася петиція про те, що КМУ зменшив суму освітньої субвенції новою постановою. Це невпинно призведе до зменшення розміру зарплати працівників освіти, яка не забезпечить їхні потреби:

“Це призведе до зменшення кількості працівників, велика частина буде змушена шукати іншу роботу, а якість освіти у навчальних закладах погіршиться”.

Ініціатор вимагає залишити рівень оплати праці для вчителів, викладачів та інших працівників освіти на довоєнному рівні. Якщо погоджуєтеся, підписуйте петицію.

Схожі статті

Надя Дорофєєва розповіла про весілля з Мішею Кацуріним: двічі розлученим батьком двох маленьких дітей

Відома українська співачка Надя Дорофєєва вперше прокоментувала своє таємне весілля з ресторатором Мішею Кацуріним та зізналась, чи поладнала з дітьми коханого від першого шлюбу.

Чи повернеться колись Дзідзьо і чому він цього не хоче? Плани співака вийшли назовні: “Будуть інші часи”

2 роки тому Михайло Хома повідомив про те, що ставить на паузу сценічну діяльність його персонажа Дзідзьо. Увесь цей час артист виступав під своїм справжнім ім'ям з доволі серйозною програмою.

Куди зник завойовник жіночих сердець Олег Винник: “Я бачив цей сон крайніх 10-15 разів”. Подробиці

Відомий співак Олег Винник вийшов на зв'язок та пояснив причину свого тривалого зникнення: де наразі перебуває артист та чим займається весь цей час?

Їх можна зустріти в супермаркеті: Ектор Хіменес-Браво, Катя Осадча, Оля Полякова та інші зірки “з народу”

Далеко не всі знаменитості продовжують вести звичайний образ життя після того, як отримують свою порцію популярності, і все ж таки деякі з них обирають бути з народом.