Діти-волонтери власноруч печуть печиво і збирають кошти на ЗСУ: “Я всі гроші віддам, тільки щоб ракет не було”

Маленьких благодійників з кожним днем стає все більше і більше, діти об'єднуються в команди та вигадують яким способом можна заробити гроші і віддати їх на потреби ЗСУ.

От наприклад на Вінниччині у невеликому містечку Хмільник 12 дітей зібрались в одну велику дружню команду волонтерів. Діти різного віку,починаючи з 5-ти років, 6 хлопців і 6 дівчат вигадали спосіб заробити гроші і допомогти українським бійцям на фронті. Так би мовити подарувати їм частинку своєї згуртованості та завзятості на фронт.

Діти самостійно розробили систему роботи, Влад, якому 13 років виступає в ролі кулінара, він готує своє улюблене макове печиво власноруч, за рецептом своєї мами. На кухні хлопцю допомагає найменший волонтер з команди Артем, а також друг Ілля, якому 11. Хлопці дружньо готують тісто. На приготування печива діти витрачають приблизно півгодини, хлопці відповідають за тісто, а сусідські дівчата займаються формуванням тіста.

Юні волонтери дають інтерв'ю
Юні волонтери дають інтерв’ю

Також на дівчатах лежить задача зробити прикраси як також будуть на дитячій вітрині і зібрати квіти для букетів. Діти намагаються все робити швидко, щоб донести до передмістя ще гаряче печиво та презентабельні букети.

Батьки здивовані такою віддачею дітей і їх згуртованістю. Найменший волонтер каже: “Я готовий віддати всі гроші, тільки щоб не літали ракети”. Також у команді юних волонтерів є дівчина, яка приїхала з окупованої території, вона каже: “Мі допомагаємо солдатам, щоб все було добре і ми скоріше виграли, бо тут добре, але хочеться додому”.

Кошти діти збирають на теплі речі для військових, кажуть: “Вже холодає, треба їм щось тепле купити”. Такою завзятою роботою команда юнаків зібрала понад 10 тисяч гривень, цю суму вони вже передали дорослому волонтеру і планують почати новий збір, хочуть купити військовим тепловізор.

Детальніше дивіться у спецвипуску новин за посиланням:

https://1plus1.video/tsn-specvypusk/2022/tsn-za-20220904-diti-volonteri-prodayut-samorobne-pechivo-dlya-zbirannya-groshej-dlya-zsu

 

 

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.