Перехід на зимовий час 2022: коли в Україні переводять годинники — дата цього року змінилася

Перехід на зимовий час 2022 традиційно відбудеться восени цього року. Навіть попри події в Україні, все одно цей процес відбуватиметься у всіх регіонах, окрім окупованих частин Донецької, Луганської областей та Криму. Дізнайтеся, коли потрібно буде перевести стрілки годинника.

Перехід на зимовий час 2022 — обов’язковий щорічний ритуал для українців. Багато суперечок точиться навколо цього дійства: одні вважають, що це не природно, інші ж виступають за економічний аспект, мовляв, електроенергія дійсно заощаджується. Тим не менш, поки що суспільство не дійшло одностайної думки.

Цікаво: годинники переводити назад українці близько 40-ка років тому. Та не слід вважати це якоюсь рудиментарною радянською спадщиною, адже навіть у Євросоюзі існує така традиція. Також живуть в теплий та холодний період по різному часу і Мексика, Ізраїль, Іран, Австралія, США, Канада.

Перехід на зимовий час 2022: коли переводять годинники

Перехід на зимовий час 2022

Всім відомо, що на зиму стрілки рухаються на годину назад. Зазвичай сучасна електронна техніка робить це автоматично, проте у мільйонів українців і зараз є аналогові годинники. Та й зайвий раз коректність роботи гаджетів не завадить перевірити.

Як і минулого разу, переводити годинники на зимовий час у 2022-му році ми будемо в останню неділю жовтня. Тобто у ніч з 29 на 30. За всіма правилами слід це зробити о 4-й ранку.

Перехід на зимовий час 2022: як це впливає на здоров’я

Перехід на зимовий час 2022

Багато лікарів сходять у думці, що штучна зміна часових умов негативно впливає на самопочуття: люди стають більш дратівливими, отримують чимало стресу від недосипання. Чимало людей порівнює переведення годинників з перельотом в іншу країну за рівнем зміни комфортного середовища. Аби не скаржитися на здоров’я, найкраще за все буде за тиждень до 29-го жовтня попрацювати над своїм режимом та харчуванням. Дорослому слід спати щонайменше 7 годин, аби почувати себе бадьорим і легко перенести зміни.

Нагадаємо, що перехід на зимовий час 2022 слід мати на увазі при купівлі квитків на транспорт, аби вчасно прибути на відправлення.

Схожі статті

Надя Дорофєєва розповіла про весілля з Мішею Кацуріним: двічі розлученим батьком двох маленьких дітей

Відома українська співачка Надя Дорофєєва вперше прокоментувала своє таємне весілля з ресторатором Мішею Кацуріним та зізналась, чи поладнала з дітьми коханого від першого шлюбу.

Чи повернеться колись Дзідзьо і чому він цього не хоче? Плани співака вийшли назовні: “Будуть інші часи”

2 роки тому Михайло Хома повідомив про те, що ставить на паузу сценічну діяльність його персонажа Дзідзьо. Увесь цей час артист виступав під своїм справжнім ім'ям з доволі серйозною програмою.

Куди зник завойовник жіночих сердець Олег Винник: “Я бачив цей сон крайніх 10-15 разів”. Подробиці

Відомий співак Олег Винник вийшов на зв'язок та пояснив причину свого тривалого зникнення: де наразі перебуває артист та чим займається весь цей час?

Їх можна зустріти в супермаркеті: Ектор Хіменес-Браво, Катя Осадча, Оля Полякова та інші зірки “з народу”

Далеко не всі знаменитості продовжують вести звичайний образ життя після того, як отримують свою порцію популярності, і все ж таки деякі з них обирають бути з народом.