Денис Прокопенко, Волина, Пташка та інші захисники Маріуполя, яких повернули додому: біографія героїв України

Українці досі перебувають під враженням від новин: захисники Маріуполю, які до останнього тримали оборону найбільшого металургійного комбінату міста нарешті повертаються додому. Дізнайтеся, хто скоро побачиться з рідними та який шлях пройшли наші герої.

Перед їхньою мужністю та героїзмом вклоняються мільйони: захисники Маріуполя до останнього трималися під ворожими кулями, боронивши не останні кілометри міста, до якого дісталася російська навала. Вони не давали нікому зневіритися у своїй міці та навіть, коли окупанти забирали їх до полону — було видно, що дух героїв не зламати.

Вчора стало відомо, що наші хлопці та дівчата повертаються додому. Багато з них стали справжніми знаменитостями.

Користувачі мережі особливо полюбили Катерину Поліщук з позивним “Пташка”. 21-річна дівчина вразила всіх хоробрістю, коли під час найжахливіших обстрілів на камеру підбадьорювала інших. А ще вподобали дуже українці її чистий голос. До війни вона розвивала свій акторський дар.

Захисники Маріуполя, яких повернули додому

З нетерпінням чекали повернення і “Редіса”, відомого у мирному житті, як Дениса Прокопенка. Він, викладач англійської, спортсмен, ще у 2014-му році пішов боронити країну. Його дружина Катерина докладала титанічних зусиль, аби визволити коханого: створила петицію, на ім’я ООН та Генерального секретаря організації Антоніу Гутерреша, а ще зверталася до Папи Римського.

Захисники Маріуполя, яких повернули додому

Переживали всією країною і за командира Сергія, з позивним “Волина”. Його щемкі відеозвернення показували весь жах, який переживали бійці.

Захисники Маріуполя, яких повернули додому

З полону повернули і Дмитра Козацького. Саме він висвітлював у фотографіях те, як живуть та обороняються його побратими. Захисник став автором всесвітньо відомих світлин з комбінату.

Захисники Маріуполя, яких повернули додому

Додому поїхав Давид “Хімік” Касаткин. Він запам’ятався надзвичайним характером та чинив супротив навіть, коли окупанти готувалися надіти на нього кайдани полону. Саме цей захисник не боявся звертатися до кадирова та відверто йому говорити про розправу. Під час слідування до ув’язнення не хотів противнику називати своє ім’я.

Захисники Маріуполя, яких повернули додому

Усі телеграм-канали радіють поверненню Михайла Вершиніна, голову патрульної поліції Маріуполя. Він одним з перших став на захист міста, до останнього вірив, що його можна буде відбити, сміливо брав участь у всіх завданнях.

Захисники Маріуполя, яких повернули додому

Звільнено також “Доцента”, “Фокса” і “Фроста”, Святослава Єрмолова, а ще вагітну медикиню Мар’яну Мамонтову, яка була вагітною, коли потрапила до полону.

Схожі статті

Найсильніша людина світу Василь Вірастюк ефектно “перепросив” перед Іво Бобулом: і Потапу теж дісталося

Чоловіки ніяк не можуть залишити конфлікт, що трапився понад 8 років тому. Іво Бобул хоче особистих та щирих вибачень, а Вірастюк не розуміє, чому повинен просити пробачення.

Кароль і Полякова пасуть задніх: Дорофєєва “обскакала” колег та зібрала 6000000 гривень за півтори години

Відома українська співачка Надя Дорофєєва та блогер Міша Лебіга встановили абсолютний рекорд. За півтори години прямого ефіру інфлюенсери зібрали 6 мільйонів гривень.

Прийомний син Лілії Подкопаєвої поступив у престижний виш США: за рік навчання там можна дім купити

Лілія Подкопаєва поділилась зі своїми прихильниками чудовою новиною, її 18-річний прийомний син вступив до університету в США, де за навчання в ньому потрібно витратити кругленьку суму.