Уперше в історії українку обрали до парламенту США: Вікторія Спартц здобула переконливу перемогу

Республіканка з українським корінням виграла вибори в штаті Індіана.

Вперше в історії до американського парламенту обрано українку. 42-річна політикиня українського походження Вікторія Спартц перемагає на виборах до Палати представників США у штаті Індіана. Представниця Республіканської партії набрала 50,1% голосів виборців і перегнала найближчу суперницю від Демократичної партії Крістіну Хейл, яка набрала 45,8%. Наразі опрацьовано 99% протоколів по цьому штату.

Вікторія Спартц — сенатор Конгресу штату Індіана від міста Ноблесвілл, округ Гамільтон.

Вікторія Спартц
Вікторія Спартц

Народилася жінка у місті Носівка Чернігівської області в Україні. Однак в 2000 році емігрувала до США, де отримала диплом магістра з професійної бухгалтерії в Індіані і там і працювала викладачкою. Жінка активно працювала у бізнесі та державних установах, навіть займала посаду головного посадовця з фінансів Служби прокурора Індіани. Вона також розпочала і в даний час володіє кількома бізнесами, включаючи фінансовий консалтинг, сільське господарство та нерухомість.

У 2017 Вікторія замінила на посаді в Конгресі штату Індіана 72-річного сенатора Люка Кенлі, який пішов на заслужений відпочинок. Вона виграла вибори в 6 інших сильних кандидатів.

Вікторія Спартц з сім’єю

На нинішніх виборах Спартц було обрано конгресвумен Палати представників США від 5 округу штату Індіана. Українка балотувалася від Республіканської партії, головою осередку якої в окрузі Гамільтон вона є.

Відомо, що Спартц одружена, виховує 2 дітей.

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".