Вибори у США: Байден вирвався вперед, але все ще може змінитися

3 листопада у США відбулися вибори наступного 46-го Президента країни. Байден, кандидат від демократів, випереджає чинного главу держави, республіканця Трампа всього на кілька голосів вибірників.

На ранок 5 листопада Джо Байдень набрав  243 голоси вибірників проти 214 голосів. Про це повідомило BBC NEWS Україна. Та підрахунок голосів триває. На це піде у якихось штатах день, у інших кілька днів – кожен штат має своє законодавство щодо цього.

В Америці дуже складна виборча система: можна поштою голосувати за два місяці до дня виборів. Саме ці голоси й можуть вплинути на остаточний результат, як це сталося у 2016 році з Гіларі Клінтон.

Для остаточної і переконливої перемоги один із кандидатів має набрати як мінімум  270 із 538 голосів вибірників.

За поданням найвпливовіших американських видань Fox News дає та CNN замовляли, які замовляли екзит-поли,  Байден усе ж перемагає. Тим паче, що існує думка, що виборці, які голосували поштою, у більшості підтримають Джо Байдена.

На успішність голосувань під час виборів Президента США впливає результат голосування у ключових штатах – так було завжди. За даними американських ЗМІ, Байден перемагагає у Вісконсині (на попередніх виборах там більшість віддали республіканцям). Натомість, Трамп отримав беззаперечну перемогу у штаті Персильванія. За нього також і Флорида.

Для перемоги Байдену потрібні голоси мешканців Аризони, Невади та Вісконсину. Втім, Байден уже заявив, що вважає себе переможцем.

Трамп з цим не погоджується і зробив заяву про те, що результати голосування фальсифікують, зокрема, ті, які надійшли поштою. Він вимагатиме перерахунку.

Вночі країною пройшла хвиля протестів з вимогою чесних підрахунків голосів.

Схожі статті

Реальна людина: як виглядає та сама Ніно з хіта Олега Винника, який присвятив цю пісню не дружині

Дискографія відомого співака Олега Винника налічує понад 80 пісень, за цей час деякі з них стали справжніми хітами. Артист розповів, хто ж був його музою у створенні легендарного треку "Ніно".

Він сильний, він мусить: Остапчук привіз Полтавській на роботу манну кашу власного приготування, бо захотіла

Українського шоумена Володимира Остапчука було помічено під офісом Катерини Полтавської з каструлею манної каші. Хрістіна Горняк та Олена Войтенко про це навіть не мріяли.