Уряди Європи опинилися заручниками другої хвилі пандемії: відбуваються масові протести

У Старій Європі можуть початися некеровані масові протести у зв'язку з введенням нових обмежень у час другої хвилі пандемії. А ще ось-ось Різдво, напередодні якого завжди масовий шопінг.

Про це на своїх сторінках повідомляє The Guardian

З 4 листопада щонайменше на місяць запроваджено комендантську годину в Італії. Відповідно до неї громадяни Італії не можуть покидати власне помешкання з 22.00 години вечора до 5.00 години ранку наступного дня. Всі розважальні заклади  і заклади харчування повинні бути зачинені з 20.00 години. Також заборонено працювати музеям, виставкам і туристичному бізнесу.

З кінця жовтня у Франції діє частковий локдаун. У 54-ох департаментах діє комендантська година − кафе і ресторани, музеї зачинені, люди можуть виходити з дому тільки для того, щоб добратися на роботу, студенти перейшли на дистанційне навчання. Тим, хто працює також радять розглянути можливість дистанційної роботи.

Протестувальники проти обмежень в Берліні
Протестувальники проти обмежень в Берліні

До грудня запровадила повторний локдаун Англія.

Європа знов стала центром найбільшого зараження COVID – 19 і одночасно стає загрозливим регіоном щодо безпорядків і повстань.

У п’ятницю ввечері протестуючі кидали коктейлі молотова у поліцію у Флоренції. За акціями протесту відбувся цивільний безлад у Мілані та Турині, де були розграбовані розкішні магазини.

“Ми протестуємо,тому що всі європейські уряди, включаючи наш, виявилися неготовими до другої хвилі. З березня вони говорили, що в жовтні чи листопаді настане друга хвиля, і це буде ще серйозніше, – каже італійський перукар Піно Еспозіто. − Але жодної підготовки до функціонування наших шкіл, системи охорони здоров’я, роботи чи надання стимулів не було. І фінансова підтримка, яку нам обіцяли, недоступна. Але підприємства повинні це мати, якщо вони хочуть залишатися закритими, а співробітникам негайно потрібні гроші на безробіття “. У своєму рідному містечку він очолює групу, яка виступає проти обмежень.

Дослідження показують, що люди чуються економічно і психологічно виснаженими. На цьому тлі ВООЗ фіксує апатію до виконання вимог, висунутих охороною здоров’я, і обов’язкових передумов до зниження заражень.

Люди не мають чіткої і однозначної відповіді науковців на запитання про природу походження коронавірусу, ситуацію з вакциною.

Під час останніх протестів в Італії. Поліція розпилює сльозогінний газ
Під час останніх протестів в Італії. Поліція розпилює сльозогінний газ

Ці настрої посилюється розбіжністю між класовою та соціальною нерівністю.

Люди вважають, що, якщо вони не будуть працювати, то також помруть.

Підприємці вимагають в урядів матеріальної компенсації за вимушені простої.

Мери дев’яти міст, включаючи Барселону, Лісабон, Прагу та Мілан, напряму звернулися до голови Європейської Ради Шарля Мішеля з вимогою доступу до фонду оздоровлення ЄС на суму 750 млрд.

 

Схожі статті

29-річній дружині Віктора Павліка знову робитимуть операцію: вже зробила собі красивий ніс та підборіддя

Четверта дружина Віктора Павліка блогерка Катерина Репяхова повідомила, що за два дні лягає на нову операцію. Вже тривають останні приготування.

Соломія Вітвіцька показала нові фото з коханим та розповіла про його підвищення: сильні почуття на відстані

Знаменита українська телеведуча Соломія Вітвіцька вразила мережу оновленням у своєму мікроблозі. Зірка показала, як зараз виглядає її бойфренд.

TAYANNA отримала ділянку землі на Балі та зізналася, хто їй зробив цей подарунок: “Я побудую собі там віллу”

Популярні жіночі гурти, які здебільшого складаються з дуже вродливих представниць прекрасної статі, часто прокладають своїм екс-учасницям шлях у світле майбутнє.

Ротару раптово повернулася через онука, який втік за кордон: як виглядає 30-річний Анатолій Євдокименко

76-річна Софія Ротару після тривалої перерви знову вийшла на зв'язок через ювілей єдиного онука, якому, все ж таки, вдалося втекти за кордон у 2023 році.

Ані Лорак поскаржилася на конфлікти з дочкою від турка Мурата Налчаджиоглу: ось і дочекалася

Ані Лорак вперше розповіла про проблеми у стосунках із дочкою. Чому співачка не може порозумітися з 12-річною Софією? Читайте далі у матеріалі.

Трохи схожий на зека: колишній Анни Трінчер Олександр Волошин кардинально змінив імідж після розлучення

Колишній чоловік Анни Трінчер після розлучення вирішив кардинально змінити імідж. Хочете побачити, як виглядає блогер Олександр Волошин зараз?