В Одесі вже почалося медичне сортування хворих на COVID-19, таке саме чекає і всю Україну – колишній головлікар

Лікар вважає, що скоро така ситуація пошириться й на інші міста України.

В Одесі через обмежену кількість ліжкомісць для хворих на COVID-19 вже перестали госпіталізовувати пацієнтів із середньою формою хвороби – місць вистачає лише для дуже важких пацієнтів.

Про це заявив колишній головний лікар Одеської обласної лікарні Сергій Калинчук на політичному ток-шоу “Право на владу” на каналі “1+1”.

Він підкреслив, що це і є медичним сортуванням. Тому що вже доводиться відмовляти в госпіталізації пацієнтам із середнім ступенем тяжкості перебігу хвороби.

Сергій Калинчук
Сергій Калинчук

Також Калинчук назвав вражаючу статистику по місту. Він зазначив, що тільки 11 листопада швидка допомога в Одесі отримала приблизно 100 викликів до людей із COVID-19. Виявилося, що близько 70 з них потребували негайної госпіталізації. Йдеться тільки про тих пацієнтів, які були в дуже тяжкому стані.

Лікар впевнений, що зовсім скоро такою буде ситуація й в медичних закладах інших українських міст.

Лікар зазначив, що 350 ліжок в міських лікарнях було перепрофільовано для ковідних хворих. Для цього були використані опікові відділення, кардіологічні, неврологічні та інші.

Зазначимо, що за минулу добу, 13 листопада, в Україні було зафіксовано новий антирекорд по виявленим випадкам COVID-19. Так, кількість нових заражених становить 12 524, 191 пацієнт помер, 4 962 людини вилікувалося.

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.