Головний медик України заразився коронавірусом і прогнозує колапс вітчизняної медичної системи

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов став шостим високопосадовцем, які підчепили COVID -19. Перед цим стало відомо про хворобу Президента Володимира Зеленського, керівника його офісу Андрія Єрмака, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та його заступника Руслана Стефанчука, а ще міністра з питань тимчасово окупованих територій Олексія Резніка.

Про хворобу стало відомо з відео, яке Максим Степанов виклав на своїй сторінці у Фейсбуку.

“Попри обережність і дотримання всіх правил безпеки сьогодні, на жаль, отримав позитивний тест на COVID-19”, – розповів міністр.

Втім, Степанов заспокоїв, що хвороба не є такою агресивною – він перебуває на самоізоляції вдома і у понеділок готовий  буде провести свій традиційний брифінг.

Степанов закликав  зберігати карантин вихідного дня, не відвідувати місць масових скупчень, бути обережними, берегти своїх близьких. І побажав усім бути здоровими.

Напередодні, ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”, Степанов пояснив українцям, що, якщо не дотриматися цих кроків (карантин вихідного дня – ред.), то “на 15-20 грудня отримаємо апокаліпсис медичної системи, коли всі ліжка будуть заповнені”.

Про це, тобто перед тим, як вводити таку обмежувальну міру, велися серйозні обговорення з епідеміологами.

Він також додав, що повний локдаун був би ефективнішим, але цього не витримає економіка.

Додамо, що у суботу на хворобу коронавірусу в Україні за добу захворіло 12 524 осіб.

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.