Вчені за допомогою нанотехнологій створили по-справжньому ефективну маску від коронавірусу

Нові засоби захисту здатні інактивувати коронавірус, а не просто не пропускають його.

Вчені винайшли маски, які забезпечують майже 100-відсотковий захист від коронавірусу. До кінця цього року в розпорядження британських медиків надійдуть захисні маски з наномідним шаром, що вбиває коронавірус, повідомляє The Daily Mail.

Як відомо, звичайні медичні маски для обличчя використовуються для запобігання поширенню коронавіруса від однієї людини до іншої за рахунок уловлювання крапель слини, що містять вірус.

Маска, що вбиває коронавірус
Маска, що вбиває коронавірус

Хоча стандартні хірургічні тришарові маски ефективні з цієї точки зору, вірус все-таки може вижити на поверхні маски без дезінфекції. Вчені Університету Ноттінгем Трент розробили маску, матеріал якої вбиває 90% частинок коронавірусу менше ніж за годину, і, таким чином, не залишає йому жодних шансів. Науковці зробили ставку на мідь. Цей метал давно відомий своїми противірусними властивостями.

Фахівці посилили їх, звернувшись до нанотехнологій. Було отримано шар наночастинок міді, який в новій масці розташувався між двома фільтруючими шарами і двома водонепроникними листами. Іони міді моментально вивільняються при контакті з коронавірусом. При цьому інактивований вірус виявляється заблокованим між фільтруючими шарами, що гарантує безпечну утилізацію маски і захист як людині, що носить маску, так і оточуючим її людям.

Маска, що вбиває коронавірус
Маска, що вбиває коронавірус

Схожу ідею захисту від коронавірусу раніше висунули і дослідники Массачусетського технологічного інституту. Нещодавно вони представили концепцію лицьової маски з живленням від батарейок і з мідною сіткою, яка нагрівається до 90 градусів за Цельсієм. Така маска була б ідеальною для ситуацій, коли ризик зараження коронавірусом дуже високий, наприклад, в лікарнях або в переповненому громадському транспорті.

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.