Архангел в шкарпетках з рюшечками: українці розкритикували ескіз великого герба, який переміг в державному конкурсі

Уряд обрав найкращий ескіз Великого герба України.

Організаційний комітет з підготовки та проведення конкурсу на найкращий ескіз великого Державного герба України, сформований Кабміном,  назвав найкращу роботу.

Про це заявив на брифінгу міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, повідомляє «Укрінформ».

Міністр зазначив, що в конкурсі взяло участь 112 робіт. Переможцем конкурсу став Олексій Кохан, його ескіз було визнано найкращим.

До складу журі конкурсу входили спеціалісти з історії, геральдики, юриспруденції та мистецтвознавства.

Далі в планах Кабміну підготовка технічного опису та юридичних нюансів використання проєкту великого Державного герба. Потім у парламенті депутати створять і зареєструють законопроєкт про використання Великого герба. За цей закон, щоб він набрав чинності, має проголосувати не менш як дві третини від конституційного складу Верховної Ради.

 

ескіз Великого герба України

Цікаво, що робота, яка перемогла в конкурсі, вже раніше була відома. Вона була створена ще в 1997 році, і брала участь в попередньому конкурсі на найкращий Великий герб, який закінчився нічим.

Нагадаємо, Кабмін 30 вересня цього року  прийняв постанову про проведення конкурсу на найкращий ескіз великого Державного герба України. Конкурс на великий герб, який тепер символізуватиме і репрезентуватиме нашу державу на міжнародній арені, проводився з 1 жовтня до 1 листопада. Для відзначення авторів найкращих проєктів ескізів великого герба було передбачено наступні премії: за перше місце – 100 тис. грн; друге місце – 50 тис. грн; третє ісце – 30 тис. грн.

Наразі Великого герба в України немає – за 29 років незалежності його так і не змогли затвердити.

Реакція соцмереж

Багатьом українцям, однак, такий ескіз великого герба не припав до душі. Користувачі соцмереж не зрозуміли його символіки, окремих елементів (шкарпеток з білими рюшками на архангелові, колосків і калини). Інші зазначали, що робота непропорційна і композиційно не продумала.

Реакція соцмереж
Реакція соцмереж

Деякі відомі і не дуже українці впевнені, що великий герб взагалі не потрібний, адже малий герб – лаконічний і водночас досконалий. Зокрема, про це пишуть Брати Капрпанови.

Реакція соцмереж
Реакція соцмереж

«А чого великий герб виглядає як принт на футболці за 150 грн десь на львівському вернісажі?», «Доповнити шаровари і шкарпетки із рюшами на Архангелі може тільки шмат сала серед гілок калини. Несмак. Примітивізм. Шароварщина», – написали користувачі соцмереж.

Коментарі
Коментарі
Коментарі
Коментарі

Схожі статті

Надя Дорофєєва розповіла про весілля з Мішею Кацуріним: двічі розлученим батьком двох маленьких дітей

Відома українська співачка Надя Дорофєєва вперше прокоментувала своє таємне весілля з ресторатором Мішею Кацуріним та зізналась, чи поладнала з дітьми коханого від першого шлюбу.

Чи повернеться колись Дзідзьо і чому він цього не хоче? Плани співака вийшли назовні: “Будуть інші часи”

2 роки тому Михайло Хома повідомив про те, що ставить на паузу сценічну діяльність його персонажа Дзідзьо. Увесь цей час артист виступав під своїм справжнім ім'ям з доволі серйозною програмою.

Куди зник завойовник жіночих сердець Олег Винник: “Я бачив цей сон крайніх 10-15 разів”. Подробиці

Відомий співак Олег Винник вийшов на зв'язок та пояснив причину свого тривалого зникнення: де наразі перебуває артист та чим займається весь цей час?

Їх можна зустріти в супермаркеті: Ектор Хіменес-Браво, Катя Осадча, Оля Полякова та інші зірки “з народу”

Далеко не всі знаменитості продовжують вести звичайний образ життя після того, як отримують свою порцію популярності, і все ж таки деякі з них обирають бути з народом.