Вихід без маски обійдеться в кругленьку суму: скільки коштуватиме непослух

Карантин диктує свої умови, але не всі їх дотримуються. Що тепер буде з порушниками?

У зв’язку з підвищенням рівня захворюваності на коронавірус президент України Володимир Зеленський підписав закон про запровадження штрафів за відсутність маски у громадських місцях.

Відтепер у масці або респіраторі необхідно перебувати у ліфті, в під’їздах житлових будинків, на дитячих майданчиках, у навчальних закладах або на їх території, в підземних переходах, транспорті, кафе, ресторанах і кінотеатрах.

Bez masky zaboroneno
Тепер тут перебування без маски підзабороною

За недотримання цих правил порушників чекає штраф у розмірі від 170 до 250 гривень з однієї людини.

Нововведення стосуються і порядку стягнення штрафів.

Якщо раніше це можна було зробити лише після рішення суду, то тепер сплатити штраф за не дотримання протиепідемічних заходів можна буде на місці працівникам поліції, служби епідемічного контролю або представникам органів місцевого самоврядування.

Za perebuvannia bez masky vypyshut protokol
Ходиш без маски – отримуєш протокол іштраф

Щоправда, поки що незрозуміло яким чином можна змусити порушників добровільно сплатити штраф і надати всі необхідні дані для заповнення відповідного протоколу.

Позитивним є те, що більшість громадян навіть без штрафів свідомо дотримуються правил перебування у громадських місцях і роблять зауваження тим, хто ними нехтує.

Не виключено, що після цього почнуться нарікання на розмір штрафів. Але, з іншого боку, у Європі до цього ставляться серйозніше і, відповідно, за порушення правил доведеться викласти круглішу суму.

Для прикладу, похід до магазину чи проїзд у транспорті без маски у Німеччині обійдеться порушникові у 150 євро, в Іспанії – 400 євро, а в Італії та Великій Британії – 1000 євро.

Попередньо штрафи за перебування у громадських місцях без маски становили від 17 до 34 тисяч гривень.

Схожі статті

Без допомоги професійного стиліста: друга колишня Мурата Налчаджиоглу сама зробила собі зачіску і макіяж

Колишній чоловік Ані Лорак – турецький бізнесмен Мурат Налчаджиоглу будує нові стосунки з моделлю. А чим у цей час займається його колишня друга дружина – візажистка Лілія Реус?

тало відомо, як насправді діти Павліка ставляться до його четвертої дружини – чесна відповідь Репяхової

Український співак Віктор Павлік одружений вчетверте. Від кожної жінки в артиста народилося по одній дитині. Які стосунки між дітьми артиста та чи спілкуються вони з його молодою амбітною дружиною?

Ракурс підвів: Настю Каменських привітали з першою вагітністю, але насправді це промах стилістів (ФОТО)

Чутки про можливу вагітність співачки Насті Каменських продовжують ширитись мережею. Як виявилось, причиною подібних закидів стали невдало підібрані образи стилістів.

А-ля Мадонна: 54-річна Ірина Білик кардинально змінила стиль – насамперед заворожує її зачіска та взуття

Українська співачка Ірина Білик обожнює експериментувати із образами. Чим цього разу здивувала своїх фанів знаменитість? Як змінилася зірка після макіяжу від модного стиліста?