День Гідності та Свободи: список фільмів про Майдан, які варто подивитися кожному українцю

Україна сьогодні святкує День Гідності та Свободи.

21 листопада Україна відзначає День Гідності і Свободи – свято, встановлене на честь Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013-2014 років. Ці важливі історичні події змінили долю країни, та показали справжню силу духу українського народу. 21 листопада 2013 року в центрі Києва почалася студентська акція протесту проти політики Януковича. Пізніше вона перерослв в масштабну Революцію гідності.

Ми пропонуємо вашій увазі добірку фільмів про Євромайдан, які допоможуть вам згадати, зрозуміти і осмислити ті доленостні події.

“Зима, що нас змінила”

Це цикл документальних фільмів про події, які відбувалися на Майдані під час Революції гідності. Тут відображено всі важливі моменти народного протесту проти диктаторського режиму Януковича.

 

“Зима в вогні: боротьба України за свободу”

Фільм режисера Євгена Афінеевского “Зима в вогні” розповідає про протести в Україні в 2013-2014 роках. Кінострічка потрапила в короткий список з 15 картин претендентів на Оскар, які змагалися за звання кращого документального фільму.

“Жіночі обличчя революції”

Це документальний фільм про історії реальних п’яти жінок, які мають безпосереднє відношення до Революції Гідності: їхні емоції, думки, і навіть трагедію.

“Євромайдан. Чорновий монтаж”

В кінострічці показана революція як ейфорія свободи, як сплеск розбудженої честі та гідності, як муки і гіркота осмислення ціни, як поява нової історії України.

“Бійня на Майдані”

Фільм-розслідування американського режисера Джона Бек-Хоффмана про трагічні події в центрі Києва. Стрічка отримала Гран-прі глядацьких симпатій на XVIII міжнародному кінофестивалі в Сієні в Італії.

“Перша сотня”

У фільмі розповідається історія Першої сотні Майдану, яка активно творила революцію, а потім перейшла на фронт, щоб захищати Україну від російської агресії. Це занурення в епіцентр подій, відвертий художній і цивільний погляд на людські стосунки на тлі кривавих соціальних заворушень.

Схожі статті

23-річна дружина Остапчука Полтавська вже має план на випадок розлучення: “Чоловіки не завжди назавжди”

Молода дружина Володимира Остапчука розкрила своє ставлення до фінансового утримання в стосунках. Чим займається Полтавська, аби не залежати від зіркового чоловіка?

Він пішов від дружини, вона стала коханкою: Соловій та Вакарчук вперше розповіли про свої стосунки

Христина Соловій та Святослав Вакарчук завжди дотримувалися однакової політики стосовно спілкування з пресою: жодних деталей щодо особистого життя.

Без допомоги професійного стиліста: друга колишня Мурата Налчаджиоглу сама зробила собі зачіску і макіяж

Колишній чоловік Ані Лорак – турецький бізнесмен Мурат Налчаджиоглу будує нові стосунки з моделлю. А чим у цей час займається його колишня друга дружина – візажистка Лілія Реус?